Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MORGONENS NYHETER: Tre nyheter i korthet

Gisslandramat i Fort Worth, Texas, som pågick under natten mot söndag är över – efter tio timmar. En rabbi och tre ur församlingen hölls fångna.

■■■

Donald Trump startade politikåret 2022 med ett rally i delstaten Arizona.

Fansen hyllade honom efteråt som ett ”geni”.

■■■

Prins Harry har blivit av med sina livvakter – i alla fall de som bekostas av de brittiska skattebetalarna.

Nu hotar hans juridiska stab med att stämma den brittiska regeringen.

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter.

Gisslandramat i Texas över efter tio timmar

Det var under en direktsänd gudstjänst i en synagoga i Fort Worth, Texas, som en man plötsligt tog flera ur församlingen gisslan, rapporterar Fort Worth Star Telegram

Direktsändningen visade aldrig händelseförloppet, men förövaren ska ha hörts tala innan sändningen bröts, rapporterar Fox News.

Gisslantagaren tog rabbin och tre personer i församlingen gisslan. Han hävdade, enligt ABC News, att han hade placerat ut bomber på okända platser. 

En person, som var oskadd, i gisslan släpptes under natten. Efter tio timmar, strax före klockan fem på söndagsmorgonen svensk tid, meddelade Texas guvernör Greg Abbott att samtliga som tagits gisslan var fria.

Fans hyllade Trump i Arizona

Donald Trump höll sitt första tal för året i Florence, Arizona, under natten mot söndagen svensk tid.

Han pratade bland annat om det stulna valet, gränsen mot Mexiko och inflationen. 

På plats befann sig flera hängivna fans som åkt långt för att heja på och lyssna. Flera i publiken höll upp plakat med budskapet ”Rädda Amerika”.

– Antingen vaknar folk upp eller så gör de det inte. Och de som har vaknat är här, säger Heidi Riley från South Carolina som kört bil i 29 timmar för att ta sig till Trumps rally.

Prins Harry hotar att stämma regeringen

Prins Harry känner sig inte säker när han befinner sig i England. 

Han menar att hans privata säkerhetsansvariga, som är ett amerikanskt bolag, inte har samma möjligheter att skydda honom där – då de inte har tillgång till relevant underrättelseinformation.

Därför kräver prinsen nu att den brittiska polisen ska hushålla med personskydd för honom, hertiginnan Meghan och deras barn när de är på besök.

”Utan polisskydd föreligger en enorm fara för deras säkerhet”, skriver prinsens juridiska stab i en inlaga till brittiska inrikesdepartementet enligt Daily Mail.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.