Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Morgonens nyheter torsdag 23 mars

Misstänkt mordförsök i Strängnäs

Polisen misstänker att skott avlossades mot en bostad i Strängnäs natten mot torsdag. Händelsen utreds som mordförsök.

Det var vid 03-tiden som polisen fick in flera samtal om höga smällar – och när man anlände till platsen hittade man spår som tyder på att okända gärningsmän öppnat eld mot ett hem. 

Ingen skadades. Platsen är avspärrad för en teknisk undersökning. 

Flygbolag rekryterade – på bröststorlek

Finnair ville anställa kvinnliga sommarjobbare baserat på hur stora bröst de hade, enligt flygbolagets tidigare utvecklingschef Jori Eskolin. 

Han beskriver i ett inlägg på Linkedin hur två chefer 2018 ville ha hjälp av honom att välja sommarvikarier. Samtliga cv hade delas in i tre grupper: sökanden med stora bröst, sökanden vars bröststorlek inte gick att utröna och ”fula” sökanden vars ansökningar slängdes.

– Vi har redan sorterat bort alla cv utan bilder för vi vill inte att fula människor ska jobba här, ska en av cheferna ha sagt och skrattat.

Flygbolaget har nu startat en intern utredning efter larmet.

Ryssland använder stridsfordon – från 40-talet

Grävnätverket Conflict Intelligence Team (CIT) har publicerat fotografier som visar ryska stridsvagnar av äldre modell ombord på ett tåg. Det rör sig enligt CIT om stridsvagnar av typen T-54 som började tillverkas på 1940-talet samt efterföljaren T-55.

”Detta visar tydligt hur grava de ryska styrkornas problem med tillgången på militärfordon faktiskt är”, skriver CIT.

Ryssland har problem med att tillverka stridsvagnar i tillräckligt snabb takt för att ersätta de som går som förlorade i kriget med Ukraina, enligt brittiska underrättelseuppgifter från januari.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.