Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MORGONENS NYHETER: Tågkaos på flera håll i Sverige • Grovt rån i villa – minst en skadad • Syriska regeringsstyrkor väntas nå Kobane

Här får du senaste nytt hela dagen.

Det är problem i tågtrafiken på flera håll i Sverige. Både i Skåne, och mellan Göteborg och Stockholm.

■■■

Minst en person skadades vid ett grovt rån i en villa i Kristianstad sent på söndagskvällen.

■■■

Syriska regeringsstyrkor väntas nå fram till den viktiga staden Kobane – efter överenskommelsen med kurderna om att stå emot ”turkiska aggressionen”.

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter.

Stopp i tågtrafiken mellan Göteborg och Stockholm

Det är just nu stopp i tågtrafiken mellan Göteborg och Stockholm, skriver GP. 

Det är ett spårfel som gör att tågen inte kan köra mellan Skövde och Falköping.

– Det är något fel i spåret. Man kan inte köra tåg över i någon av riktningarna, säger Katarina Wolffram, presskommunikatör på Trafikverket till tidningen.

Det är även stopp i tågtrafiken mellan Lund och Malmö på sträckan Malmö–Stockholm/Göteborg, meddelar Trafikverket. Orsaken är ett återkommande signalfel.

Turkiska offensiven i Syrien fortsätter.Foto: XINHUA / XINHUA/SIPA USA SIPA USA

Kurderna överens med syriska regimen

På söndagen meddelade kurderna att de nått en överenskommelse med den syriska regimen – USA:s fiende som understöds av såväl Iran som Ryssland.

”Vi har kommit överens med den syriska regeringen, som har en skyldighet att skydda landets gränser och bibehålla syrisk suveränitet, om att Syriens armé får stationera trupper längs den syrisk-turkiska gränsen för att hjälpa SDF att slå tillbaka den här aggressionen och befria de områden som den turkiska armén och dess legosoldater tagit över”, skrev de kurdiska myndigheterna i ett uttalande på söndagskvällen.

Redan under natten mot måndagen väntades syriska regeringsstyrkor nå fram till den viktiga staden Kobane.

Minst en person skadades vid rånet i en villa i Kristianstad.Foto: JENS CHRISTIAN

En skadad efter grovt rån i villa i Kristianstad

Minst en person skadades vid ett grovt rån i en villa i Kristianstad sent på söndagskvällen. Huset och tomten är avspärrade och området undersöks av tekniker och DNA-hund.

– Det är ett grovt rån inne i en bostad. Vi vill inte säga något om antalet målsägande eller gärningsmän, säger Peter Frostlund, inre befäl vid polisen i Kristianstad, som inte heller vill gå in på hur skadorna har uppstått eller hur allvarliga de är.

– Skadorna är i alla fall inte livshotande, säger Peter Frostlund, inre befäl vid polisen i Kristianstad.

Så blir vädret de kommande dagarna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.