Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MORGONENS NYHETER: Systembolaget i Oslo stänger – nya hårda restriktioner • Förtroendet för MSB rasar efter Eliassons julresa • Kampen inifrån partiet: Så ska de fälla Trump

Följ senaste nytt i Expressen TV.

Efter norska utbrottet av den brittiska coronamutationen – nu stänger tio kommuner i Norge ner all icke-väsentlig verksamhet, däribland Vinmonopolet.

■■■

Förtroendet för MSB rasar efter Dan Eliassons julresa, visar en Novus-undersökning, rapporterar SVT.

■■■

Flera inflytelserika medlemmar i det Republikanska partiet arbetar aktivt för att riksrättsåtalet mot Donald Trump ska leda till fällande dom, skriver CNN. 

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter. 

Vinmonopolet stänger i tio norska kommuner

Ett lokalt utbrott av den brittiska coronamutationen har upptäckts i Norge.

Nu agerar regeringen och tar till de strängaste åtgärderna sedan i mars i tio kommuner, däribland Oslo.

Alla ”icke-väsentliga” butiker och köpcentrum stänger, Vinmonopolet – norska motsvarigheten till Systembolaget – bommar igen och även skolor och förskolor kan komma att stängas.

Efter avslöjandet: Förtroendet för MSB rasar

Efter Expressens avslöjande om Dan Eliassons utlandsresa över julhelgen rasar förtroendet för MSB, rapporterar SVT.

Enligt en Novusundersökning har endast 28 procent av de tillfrågade ganska eller mycket stort förtroende för myndigheten.

Ungefär hälften av de svarande har ganska eller mycket stort förtroende för Folkhälsomyndigheten, och på drygt en månad har förtroendet för regeringen sjunkit med 15 procentenheter, från 45 till 30 procent. 

Kampen inifrån – så ska Trump fällas

I går kom beskedet att riksrättsprocessen mot Donald Trump kommer att starta andra veckan i februari.

Samtidigt lobbar flertalet inflytelserika republikaner i Washington för att de republikanska kongressledamöterna ska rösta för att fälla den förre presidenten. 

Enligt CNN krävs det att 17 republikaner röstar för en riksrätt, men källor säger att partiets vilja att straffa Trump är större än vad som förmedlats utåt. 


Utbrott av virusmutation i Norge – Oslo stängs ner

Hårdaste restriktionerna sedan i mars införs nu.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.