Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MORGONENS NYHETER: Stridsplan kraschade i USA • Knivman släpptes ut – dagen innan attacken • Ebba Busch Thor i förtroendetopp

Ett stridsflygplan har kraschat in i en byggnad vid en flygbas i Kalifornien. Två personer på marken uppges ha skadats.

***

Knivman släpptes ut från psykvården dagen före han begick ett mordförsök på en kvinna i 60-årsåldern i Malmö. Mannen ansågs vara färdigvårdad. 

***

Ebba Busch Thor är i topp när väljarna får välja vilken partiledare de har högst förtroende för. Det står klart efter en undersökning av SVT/Novus. 

***

Expressen ger dig morgonens nyheter.

Pilotens fallskärm syns på ett fält.Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

Stridsplan kraschade in i hus i USA

Ett stridsflygplan har kraschat in i en byggnad vid en flygbas i Kalifornien, rapporterar amerikanska medier.

Flygplanet, av modellen F-16, kraschade in i en lagerbyggnad utanför militärbasen i Moreno Valley utanför Los Angeles, skriver Los Angeles Times.

Piloten uppges ha skjutit sig ut ur planet innan kraschen, men två personer i byggnaden har skadats, enligt CBS Los Angeles.

HELA ARTIKELN: Stridsplan kraschade genom hus i USA 

Knivmannen släpptes ut från psykvården – dagen innan attacken

Under minst ett års tid vädjade föräldrarna om att den 29-årige sonen skulle få hjälp med sin svåra psykiatriska sjukdom.

Men sjukvården ska ha ansett att sonen var färdigvårdad och skulle släppas ut i samhället, enligt mamman.

Dagen efter försökte 29-åringen genom en besinningslös knivattack döda en kvinna som var på väg till jobbet i Helsingborg. 

HELA ARTIKELN: Släpptes ut från psyket dagen före mordförsöket  

Under minst ett års tid vädjade föräldrarna om att den 29-årige sonen skulle få hjälp med sin svåra psykiatriska sjukdom.Foto: ANDRE TAJTI / TOPNEWS

Ebba Busch Thor får toppnotering

KD-ledaren Ebba Busch Thor är i topp när det kommer till vilken partiledare som väljarna har störst förtroende för, enligt en undersökning från SVT/Novus.

KD-ledaren har ökat sitt stöd i de senaste mätningarna, och även när det kommer till förtroende ser trenden ut att hålla i sig. Hon får en toppnotering på listan med sina 36 procent, och klättrar från de 31 procent hon fick i den senaste mätningen.

Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Stefan Löfven, S, får nöja sig med en andraplats – och M-ledaren Kristersson halkar ner till en femteplats. 

– Det mest påtagliga i den här undersökningen är att förtroendet för Ebba Busch Thor (KD) fortsätter att växa så tydligt. Hon har uppenbarligen en god förmåga att nå ut till väljarna, säger Torbjörn Sjöström, VD på Novus, till SVT. 

HELA ARTIKELN: Ebba Busch Thor har störst förtroende hos väljarna 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.