Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MORGONENS NYHETER: Stort gäng stormade klubb • Flygjättar stoppar resor till Egypten • Carl Bildts pik mot Trump

Expressen TV sänder live.

17 personer stormade under natten en nattklubb i centrala Stockholm. Polisen utgår från att det var samordnat.

■■■

British Airways och Lufthansa ställer in sina flygningar till Egyptens huvudstad Kairo efter larm om förhöjd risk för terror.

■■■

Efter att Donald Trump och Stefan Löfven fört samtal om ASAP Rocky-fallet pikar nu dessutom Carl Bildt den amerikanska presidenten.

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter.

Foto: EXPRESSEN

Nattklubb i Stockholm stormades av stort gäng

17 personer stormade under natten en nattklubb i centrala Stockholm.

– Det verkar vara någon form av samlad aktion. Det har kommit ett gäng personer och trängt sig in, säger Peter Asp på Stockholmspolisen.

Klockan 02.22 larmade personalen på nattklubben F12 polisen efter att ordningsvakterna inte klarade av att hantera situationen.

Samtliga personer har blivit avlägsnade från platsen med stöd av polislagens 13:e paragraf, som annars ofta används vid bråk i samband med fotbollsmatcher.

HELA ARTIKELN: Nattklubb stormad i Stockholm – 20-tal personer trängde sig in  

British Airways ställer in Kairoresor efter förhöjt terrorhot

Flygjättar stoppar resor till Egypten: ”Förhöjd terrorrisk”

British Airways och tyska Lufthansa ställer in sina flygningar till Egyptens huvudstad Kairo. Brittiska utrikesdepartementet varnar för en ”förhöjd risk för terror som riktar sig mot flyget” i Egypten.

British Airways menar att det är en försiktighetsåtgärd som sker efter en säkerhetsgenomgång av flygplatsen. Under tiden flygningarna pausar kommer säkerheten på Kairoflygplatsen utvärderas ytterligare. 

HELA ARTIKELN: Flera bolag ställer in alla flyg till Kairo – efter förhöjd terrorrisk 

Carl Bildts pik mot Trump – efter pressen på Löfven

Sveriges tidigare statsminister Carl Bildt, utrikesminister för regeringen Reinfeldt, kommenterar nu Trumps inlägg i ASAP Rocky-häktningen. 

På Twitter pikar han USA:s president rejält, och skriver att en så ”talangfull person” som Trump borde känna till hur Sveriges rättssystem fungerar.

”Jag antar att Donald Trump nu är bekant med det faktum att Sverige har ett oberoende rättssystem, och att politisk inblandning är tabu oavsett vem den kommer ifrån. Det borde en så talangfull person som han ha känt till”, skriver Carl Bildt på Twitter.

HELA ARTIKELN: Löfvens svar efter Trumps ord: ”Alla lika inför lagen”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.