Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

MORGONENS NYHETER: Storbrand i Luleå – flera radhus förstörda • Man skadad i vansinneskörning i Köpenhamn • Två poliser skjutna i Finland

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV

20 personer har evakuerats efter en brand i en radhuslänga på Hertsön i Luleå.

■■■

En svensk har skadats allvarligt efter att ha blivit påkörd i samband med en vansinneskörning i Köpenhamn, rapporterar danska TV2.

■■■

Två poliser har under natten mot söndagen skjutits i Borgå, södra Finland, skriver polisen i ett meddelande på Twitter.

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter.

Radhus i brand – 20 har evakuerats

Larmet om branden inkom klockan 03.38 under natten mot söndagen. Då hade en brand startat i en bil på Hertsön i Luleå. Branden spred sig sedan till en carport och vidare till en radhuslänga.

Två radhus beskrivs som totalförstörda. Ytterligare två har fått rök- och brandskador.

Inga personer har skadats i samband med branden, men 20 personer har evakuerats.

Johan Erixsons radhus är ett av de som bränts ner:

– Nu är man i chock så klart. Det är mycket tankar kring framtiden, men det är bra människor runtomkring här och vi försöker trösta varandra, säger han.

Vid 06.30-tiden uppgav räddningstjänst att branden var under kontroll.

Svensk man allvarligt skadad i Köpenhamn

En svensk man och en norsk man har blivit påkörda under en vansinneskörning i centrala Köpenhamn. Händelserna ska ha inträffat på Holmens Kanal, respektive Toldbodgade.

Svensken uppges vara allvarligt, men inte livshotande skadad. Han vårdas på sjukhus under söndagsmorgonen, rapporterar danska TV2. 

Enligt polisen har fem män gripits och sedan anhållits, misstänkta för att vara kopplade till fordonet – en Audi. Männen ska vara kända från Köpenhamns gängliv.

Två poliser skjutna – stor polisinsats 

Polisen i östra Nyland, Finland, har under lördagsnatten gått ut med ett meddelande på Twitter där de skriver att två poliser blivit skjutna under en pågående insats i Borgå.

De båda poliserna vårdas nu för skadorna och det är ännu oklart hur pass allvarliga skadorna är.

Den finska tidningen Ilta-Sanomat skriver under natten att vägar till och från Borgå spärrats av och polisen undersöker nu förbipasserande fordon.

Omkring ett tjugotal polispatruller ska befinna sig på platsen tillsammans med en polishelikopter. Enligt tidningen ska flera poliser vara starkt beväpnade och iklädda skyddsutrustning.