Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Morgonens nyheter söndagen 19 mars

Svensk rånmördad i Colombia

En 34-årig svenskfödd man med brittiskt pass har rånmördats i Medellin i Colombia, rapporterar flera lokala medier.

Mannen kom till landet som turist den 21 januari med planer på att stanna i två månader. 

Han gav sig ut på en bergsvandring som är en populär turistattraktion med utsikt över Medellin, men rapporterades senare försvunnen.

34-åringen hittades efter två dagar svårt skadad. Han fördes till sjukhus i kritiskt tillstånd – och berättade för sjukhuspersonal att han attackerats av tre män som rånat honom på pengar och värdesaker.

Mannen kämpade för sitt liv innan han dog av sina skador i början av mars. 

Giftigt utsläpp på Triumfglass i Partille

Sent på lördagskvällen larmades polis och räddningstjänst till Triumfglassfabriken i Sävedalen i Partille kommun med anledning av ett stort läckage av ammoniak.

– Ammoniak är en giftig och frätande gas. Den är inte bra att andas in. Man känner det väldigt tydligt och man kan känna den på väldigt långt håll. Vid högre koncentration är den väldigt giftig, säger räddningstjänstens ledningsbefäl Lars Larsson till GP.

Strax före 02.30 hittades läckan och räddningstjänsten jobbade under morgontimmarna med att täta den. Byggnaden ska sedan ventileras med hjälp av fläktar.

Misstänkt mordförsök i Malmö

En minderårig pojke fördes till sjukhus efter ett bråk mellan flera personer på ett HVB-hem i Malmö under lördagskvällen.

– Han har blivit skadad med någon form av vasst tillhygge. Han var vaken och talbar när vi kom till platsen, säger polisen presstalesperson Patric Fors.

Enligt vittnen ska flera personer setts lämna platsen. 

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord alternativt försök till dråp. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.