Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MORGONENS NYHETER: SMHI snövarnar: ”Halt på vägarna” • Matpriserna fortsätter öka – varorna som ökar mest • Storbrand i Ikea-ägt köpcenter i Moskva

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV

SMHI varnar för kraftiga snöfall på flera platser i landet – väderleken kan ställa till det i trafiken.

■■■

Varningen: Matpriserna fortsätter skena i Sverige.

■■■

Storbrand rasar i köpcenter i Moskva – vittnesfilmer från platsen visar explosioner i byggnaden.

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter.

SMHI varnar för kraftiga snöfall

Det kan bli ett bökigt trafikläge på flera håll i landet där snön väntas ösa ned. SMHI har utfärdat vädervarningar för norra delen av Hallands län, södra Västra Götlands län, trakterna kring Vänern och Vättern och delar av Västerbottens läns kustland.

Väderläget innebär bland annat risk för att det kommer ta längre tid att ta sig fram på vägarna på grund av halka, snömodd, dålig sikt och snörök – och risk för förseningar och inställda avgångar inom buss-, tåg- och flygtrafiken, enligt SMHI.

Matpriserna fortsätter öka

Toppen är inte nådd. Matpriserna fortsatte uppåt i November med 0,7 procent – jämfört med föregående månad. På ett år har matpriserna ökat med 15,1 procent.

– Det ser inte ut att avta. Jag trodde det under oktober, men det är inte så, säger Ulf Mazur, vd och grundare av Matpriskollen, som jämför priser på drygt 40 000 varor varje månad till TT.

Bland de matvaror som ökar särskilt mycket i pris återfinns mejeriprodukter, fisk och skaldjur samt toalett- och hushållspapper.

Brand rasar i köpcenter

En jättebrand rasar i köpcentret Mega Chimki i nordvästra Moskva. Köpcentrat ägs av Ingka som är svenska möbeljätten Ikeas bolag. 

På vittnesfilmer från platsen ses explosioner i anläggningen, och ryska myndigheter säger att brandbekämpningsplan måste sättas in för att få bukt med flammorna.

Någon tänkbar orsak till branden har ännu inte angetts.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.