Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MORGONENS NYHETER: Skottlossning i Botkyrka • Teorin: Hamas-ledare lurades ner i tunnlar – som Israel bombade • Garagebrand i Åkersberga

Följ senaste nytt i Expressen TV.

Den israeliska militären kan ha lurat Hamas med beskedet om en markoffensiv i Gaza – för att få ner ledarna i tunnelsystemet som de bombade i ett flyganfall. 

■■■

Efter en garagebrand i Åkersberga under natten totalförstördes 17 bilar. 

■■■

Skottlossning mot lägenhet i Åkersberga under natten utreds som mordförsök. 

Israelisk offensiv var bluff

Det var natten till fredag som israeliska militären twittrade att man satt in markstyrkor i Gaza. Hamasmedlemmar förväntade sig därmed en markinvasion och sprang mot sina tunnlar för att göra sig redo att besvara den väntade attacken. 

I stället hade det israeliska flygvapnet skickat upp 160 lan som bombade Hamasmedlemmarna när de begav sig till tunnlarna, rapporterar Jerusalem Post. 

Bombningen pågick i 40 minuter och 450 missiler skickades mot 150 mål i det tunnelnätverk som Hamas grävt under Gaza city. 

Nu spekuleras det i att tweeten var en bluff för att kunna locka ut motståndarna till tunnlarna, rapporterar Jerusalem Post och Times of Israel. 

Det finns än inga klara siffror gällande antalet döda i bombattackerna. 

TV: Israels attacker mot Hamas underjordiska nätverk

IDF menar att de har förstört flera kilometer tunnlar.

17 bilar förstörda i garagebrand i Åkersberga

Två garagelängor i Åkersberga, norr om Stockholm, började brinna under natten till lördag. 

En av dem förstördes helt i branden liksom totalt 17 bilar. 

Släckningsarbetet pågick under natten. Räddningstjänsten kommer att vara på plats under tidig morgon. 


Skottlossning i Botkyrka utreds som mordförsök 

Två misstänkta män avfyrade skott mot en lägenhet i Botkyrka, på gränsen mellan Hallunda och Norsborg, under lördagsmorgonen. 

Ingen skadades vid tilltaget och än har polisen ingen vetskap om motiv. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.