Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MORGONENS NYHETER: Tre nyheter i korthet

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV

I dag kommer coronademonstrationer att hållas i Stockholm och Göteborg. Säpo varnar nu för att personer inom den våldsbejakande högerextremismen kan dyka upp.

■■■

Folkets hus i Anderslöv i Trelleborgs kommun har brunnit ner under natten. Polisen misstänker grov mordbrand.

■■■

Skådespelaren Arnold Schwarzenegger har varit inblandad i en trafikolycka.

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter.

Säpos varning inför dagens coronaprotester

I dag kommer demonstrationer att hållas mot vaccinpass i Stockholm och Göteborg.

Expressen har tidigare kunnat rapportera om att nazistiska NMR dykt upp på liknande demonstrationer och nu går Säkerhetspolisen ut med en varning om att protesterna kan locka till sig personer inom den våldsbejakande högerextremismen, skriver SVT.

– Det är ett tillfälle för dem att nå ut med sina budskap men också träffa människor som är arga och upprörda i syfte rekrytera, säger Susanna Trehörning, biträdande chef inom författningsskydd och kontraterrorism vid Säpo, till SVT.

Att högerextrema personer sökt sig till coronademonstrationerna är något som även stiftelsen Expo, som följer och granskar högerextrema rörelser, märkt av.

– Även om det finns massa skäl att vara kritisk till covidpass är det värt att veta att den här demonstrationen kommer att organiseras av konspirationsteoretiska grupper som använder det som en inkörsport till deras alternativa världsbild, säger Expos vd Daniel Poohl till SVT.

Max Winter, en av ledarna för ”Frihetsrörelsen”, säger till SVT att organisationen inte bryr sig om vilken ideologi demonstrationsdeltagarna har, då syftet är att protestera mot vaccinpassen.


Kraftig brand i Folkets hus

I Anderslöv i Trelleborgs kommun har en kraftig brand brutit ut i Folkets hus.

Ingen person har skadats i branden, men huset kommer att brinna ner till grunden.

– Det är en ganska stor byggnad, men den är bortom räddning, säger Måns Krook, inre befäl vid räddningstjänsten, till Trelleborgs Allehanda.

Brandorsaken är ännu okänd, men polisen rubricerar händelsen som misstänkt grov mordbrand.

– Vi kommer att göra en teknisk undersökning när räddningstjänsten är klara på platsen, säger Jerker Olsson, vakthavande befäl Polisregion Syd.


Arnold Schwarzenegger i krock – kvinna allvarligt skadad

Den österrikisk-amerikanske skådespelaren Arnold Schwarzenegger har varit inblandad i en trafikolycka i Los Angeles, rapporterar TMZ.

Enligt kändisnyhetssajten ska Schwarzeneggers stadsjeep ha vält och hamnat ovanpå en annan personbil i olyckan – totalt ska fyra bilar vara inblandade.

En kvinna ha ska förts till sjukhus med allvarliga skador efter krocken.

Schwarzenegger själv ska ha klarat sig utan skador och sägs vara djupt oroad över den skadade kvinnan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.