Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MORGONENS NYHETER: Så följdes Soleimanis sista minuter i livet • Prins Williams sorg efter Harrys val • Man livshotande skadad efter knivattack

Qassem Soleimanis död direktsändes i infrarött till amerikanska toppmilitärer och makthavare, enligt nya uppgifter till NBC News och Fox News

■■■

Prins William har för första gången uttalat sig om prins Harrys oväntade besked. 

– Jag vill att alla ska jobba för laget, säger han bland annat. 

■■■

En man har livshotande skador efter att blivit attackerad med kniv natten mot söndag i Kristianstad. 

Så följde USA-ledarna Soleimanis död 

Informationen kommer från två personer med direkt insyn i USA-operationen natten mot den 3 januari som leddes från Qatar. 

Toppgeneralen Qassem Soleimanis död direktsändes i infrarött till amerikanska toppmilitärer och makthavare som befann sig på olika platser runtom i världen, däribland Virginia och Vita huset.

Signalspanare försökte avlyssna mobiltelefonerna i fordonen för att bekräfta vilka som var ombord.

Efter raketattacken fotograferades den iranske toppgeneralens döda, brinnande kropp av amerikanska specialstyrkor på marken.

Qassem Soleimani. Foto: UNCREDITED / AP TT NYHETSBYRÅN

William: Jag kan inte ha armen om min bror längre . 

Prins William har för första gången uttalat sig om broderns oväntade besked om att prins Harry och hustrun Meghan vill ta ett steg tillbaka från kungahuset.

– Jag har haft min arm om min bror hela livet men jag kan inte fortsätta göra det längre – vi är helt separata nu, säger prins William i en intervju i Sunday Times.

Prinsen uttalar sig om sin frustration om broderns beslut men säger sig vara hoppfull att situationen kommer att förändras.

– Allt vi kan göra, allt jag kan göra, är att försöka stötta dem och hoppas att det kommer en tid när vi alla är på samma blad. Jag vill att alla ska jobba för laget, säger prins William till tidningen.

Under lördagen kom beskedet att drottning Elizabeth har kallat prins William, prins Harry och Charles till ett krismöte på godset Sandringham på måndag för att diskutera Harrys och Meghans framtida roller i förhållande till kungahuset.

Prins William är ledsen för sin bror prins Harrys beslut. Foto: ABIR SULTAN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Man livshotande skadad efter knivattack

Det var vid 03.30-tiden natten mot söndag som en svårt skadad man kom in till akuten i Kristianstad. Mannen bedöms initialt ha livshotande skador. 

– Han har allvarliga stick- eller skärskador. Skador som orsakats med en kniv, säger Jimmy Modin. 

Då mannen själv kom in till akuten jobbar nu polisen med att lokalisera en brottsplats. 

– Vi har inlett en förundersökning med rubriceringen försök till mord. 

Polisen har kunnat prata kort med mannen men har ännu inte kunnat röna ut vad som skett. 

Senare under söndagsmorgon kommer ytterligare en man i 30-årsåldern till akuten i Kristianstad, även han med skärskador. Skadeläget för mannen är ännu oklart. 

Polisen säger att man kommer att undersöka om det finns ett samband men händelserna utreds just nu som två olika ärenden. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.