Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MORGONENS NYHETER: Rekordvarmt i juni – men nu vänder vädret • WHO varnar för nytt virus • Ny studie: Fyra av tio coronasjuka hade inga symptom

Se senaste nyheterna med Expressen TV

Juni månad blev rekordvarm på flera håll i Sverige. Enligt SMHI finns det ingen juni månad sedan 2004 med så stora temperaturöverskott.

■■■

Ett nytt influensavirus har upptäckts i Kina. Nu varnar WHO för viruset som enligt forskare har pandemisk potential.

■■■

Fyra av tio coronavirussmittade personer hade inga symptom alls, enligt en ny studie.

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter.

Rekordvärme i juni

Den första sommarmånaden blev varm – rekordvarm på flera håll. Framför allt i mellersta Sverige.

”Det finns ingen junimånad sedan 2004 med så stora temperaturöverskottet i hela landet som i år. 2019, 2018 och 2011 hade också relativt stora temperaturöverskott men då bara i delar av landet och inte heller då så stora temperaturöverskott som juni i år”, skriver SMHI på sin hemsida.

 

WHO varnar för nytt virus

Forskare i Kina har upptäckt ett nytt influensavirus hos grisar. De är oroade över att viruset börjar mutera så att det sprids lättare mellan människor och i värsta fall skapar ett globalt utbrott – en pandemi.

WHO går nu ut och varnar för viruset.

– Det visar att vi inte kan släppa garden angående influensa och att vi behöver vara vaksamma och fortsätta övervaka även under coronapandemin, säger en talesperson för Världshälsoorganisationen, enligt Reuters.

 

40 procent var symptomfria

I den italienska staden Vo' med 3 200 invånare testades en majoritet för det nya coronaviruset. Av dessa var 2,6 procent smittade och efter några veckors nedstängning av staden, testade 1,2 procent positivt. 

Båda gångerna var runt 40 procent av de smittade personerna helt symptomfria, det visar en ny studie.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.