Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MORGONENS NYHETER: Rån och skjutning i natt – tre till sjukhus • Trump: Alla bevis pekar mot Iran • Sabuni om uteblivna effekten

Följ våra sändningar i Expressen TV hela dagen och kvällen.

Tre skadade personer kom in till sjukhus i Malmö på måndagskvällen - en av dem med skottskador. Ärendet rubriceras som mordförsök samt försök till grovt rån.

■■■

Det mesta pekar på att det var Iran som låg bakom attacken mot de saudiska oljeanläggningarna. Det sa president Donald Trump på en pressträff i Vita huset.

■■■

En misstänkt seriemördare har gripits i Florida. Med hjälp av DNA och genetisk släktforskning har man lyckats knyta Robert Hayes, 37, till minst fyra mord.

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter.

Tre skadade vid skjutning

Tre skadade personerna kom in till akutmottagningen i Malmö på egen hand vid 22-tiden.

En av de tre, en man i 45-årsåldern, uppges vara allvarligt men inte livshotande skadad. De två andra, båda män i 20-årsåldern, uppges vara lindrigt skadade.

Polis på plats vid sjukhuset har beslagtagit den bil som kört till akuten. Bilen kommer att genomgå en teknisk undersökning.

HELA ARTIKELN: Tre till sjukhus – en allvarligt skadad
Donald Trump pekar ut Iran som – troligen – ansvariga till attacken i Saudiarabien.
Foto: EVAN VUCCI / AP/ TT

Trump: Allt pekar mot Iran

Det mesta pekar på att det var Iran som låg bakom attacken mot de saudiska oljeanläggningarna. Det sa president Donald Trump på en pressträff i Vita huset sent på måndagskvällen.

– Jag söker inte krig, men ibland är det nödvändigt, sa presidenten också.

Uttalandet kom bara timmar efter det att Saudiarabien för första gången uttalat sig om vilka de tror är ansvariga till attacken på dess oljeanläggning.

– Alla bevis och alla indikationer talar för att det var iranska vapnen som användes, sa militära talesmannen Turki al-Malki på en presskonferens, enligt Washington Post.

HELA ARTIKELN: Donald Trump: Alla bevis pekar mot Iran
Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni
Foto: PELLE T NILSSON / SPA

Nyamko om varför Sabuni-effekten uteblev

Nyamko Sabuni har försvarat att det förväntade ökade väljarstödet för Liberalerna har uteblivit.

Sabuni, som valdes till partiledare i juni, säger att hon tror att många väntade sig att hon skulle bryta januariavtalet mellan regeringen, Centern och Liberalerna.

– Oavsett hur många gånger jag sa att vi skulle respektera avtalet, som ett parti och inte en partiledare tagit beslut om, säger hon till Svenska Dagbladet.

– De lyssnade inte på vad jag sa helt enkelt.

HELA ARTIKELN: Nyamko om varför Sabuni-effekten uteblev

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.