Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MORGONENS NYHETER: Putins nya besked – jämför sig med tsaren • Tv-bagarens diss mot julgodiset • SMHI varnar för snöfall

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV

Kändisbagaren Sebastien Boudet dissar det populära julgodiset Juleskum. Han hävdar att konsumenterna blir lurade.

■■■

Under torsdagen utfärdar SMHI flera gula varningar i landet. Varnar för dålig sikt och halka – snön är tillbaka.

■■■

Rysslands president Vladimir Putin medger att kriget i Ukraina kan bli långvarigt – och jämför sig själv med Peter den store. 

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter.

SMHI utfärdar varningar: Nu kommer snön

De senaste dagarna har nog många skruvat upp elementen och grävt fram vinterjackan – kylan är här. Nu blir det ännu mer vinter, snön kommer i både norr och söder.

SMHI har utfärdat flera gula varningar i landet under torsdagen. Både Västerbotten och Västra Götalands län och norra Hallands län kan vänta sig kraftiga snöfall. 

Kändisbagarens ilska mot klassiska julgodiset

Tv-bagaren Sebastien Boudet har tröttnat – på det populära godiset Juleskum.

Anledningen är ingredienserna i påsen, och hur innehållet framställs för konsumenterna.

– Konsumenten ska kunna känna sig trygg. Om det står frukt på förpackningen ska den innehålla frukt. Syntetiska aromer är inte frukt, säger han.

Cloetta som tillverkar Juleskum framhåller att produkten följer de lagar och regler som gäller och att det är transparent mot kunden vad varorna innehåller.


Putins nya besked – jämför sig med tsaren

Kriget i Ukraina har dragit ut på tiden, något Putin nu medger. Under onsdagen underströk president Putin att Ryssland har uppnått ett ”betydande resultat” genom att ta kontrollen över ”nya territorier” – och hänvisade till ockuperade områden i Ukraina. 

Detta skedde under det ryska människorättsrådets årliga sammanträde – där han också jämförde sig med tsar Peter den store. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.