Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MORGONENS NYHETER: Planen: Coronavaccin till Sverige strax efter nyår • En svårt skadad – kraschade in i stolpe • Massvält hotar Nordkorea efter Kim Jong-Uns beslut

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.

Godkännande av Pfizers vaccin planeras i mellandagarna.

■■■

En person är svårt skadad efter en olycka i Uddevalla.

■■■

Massvält hotar Nordkorea efter Kim Jong-Uns beslut.

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter.

Vaccin kan godkännas före nyår

Den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA väntas ta det första beslutet om ett godkännande av vaccin mot coronaviruset den 29 december.

– Vi jobbar hårt för att det ska komma ett beslut då, säger Charlotta Bergquist vid Läkemedelsverket, som deltar i granskningen av vaccinet, till Ekot.

Så snart coronavaccinet har kommit till Sverige är det Folkhälsomyndighetens ansvar att transportera vaccindoserna ut till regionerna. Transporterna ska vara redo efter jul- och nyårshelgen.

Kraschade in i bergvägg – svårt skadad

En singelolycka inträffade på torsdagskvällen på Kurverödsleden i Uddevalla.

Bilen kraschade in i en lyktstolpe och en bergvägg.

Två personer har förts till sjukhus, varav av en med kritiska skador.

Massvält kan vänta i Nordkorea

Nordkorea hotas av en svältkatastrof.

Matpriserna har stigit så dramatiskt de senaste veckorna att priset på ett kilo ris överstiger den genomsnittliga månadslönen för statligt anställda, rapporterar Express.

Det råder redan stor brist på många matvaror i landet på grund av Kim Jong-Uns  beslut att stänga gränsen mot Kina i början av året.

Matti Sällberg om att Pfizers vaccin har godkänts i Storbritannien.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.