Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MORGONENS NYHETER: Nya besked för 70-plussare • Iran skickar hotfulla mejl till amerikanska väljare • Svenska gränspendlare mobbas i Norge

Senaste nytt i Expressen TV.

I dag lämnar Folkhälsomyndigheten nya besked om råd för 70-plussare.

■■■

Iran har skickat mejl till amerikanska väljare – och hotar med högerextrema gruppen Proud Boys. 

■■■

Svenska gränspendlare mobbas när de är i Norge.

■■■

Här är morgonens nyheter. 

Nya besked om 70-plussare

Under torsdagsmorgonen kommer socialminister Lena Hallengren och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson att presentera nya råd för personer över 70 år – vilket är den grupp som drabbats extra hårt av den pågående coronapandemin.

Det är oklart exakt hur dessa råd kommer att se ut. 

Presskonferensen börjar klockan 08.15. 


Iran skickar hotfulla mejl till väljare

Iran ligger bakom utbredda försök att påverka det amerikanska valet. Och Ryssland har kommit över amerikansk väljarinformation.

Washington Post har avslöjat att amerikanska myndigheter slagit fast att Iran ligger bakom en serie hotfulla mejl till demokratiska väljare i främst Florida och Alaska. 

Mejlen påstås komma från den högerextrema gruppen ”Proud Boys”, som stöder president Trump. Mejlen innehåller hotfulla budskap som: ”Du ska rösta på Trump, annars kommer vi efter dig”.


Svenska gränspendlare mobbas i Norge

Värmlänningar känner sig mobbade när de korsar gränsen till Norge, enligt rapporter till Länsstyrelsen.

Anledningen är att svenskar pekas ut som smittspridare.

Det skriver NWT.

– Vi ser att samtalsklimatet hårdnar, säger Tanja Ekegren, stabschef på länsstyrelsens krisorganisation, till tidningen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.