Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MORGONENS NYHETER: Nu startar talmansrundorna – då kan vi ha en ny regering • Rapport: ”Förkrossande” förluster för Ryssland • Flera skott avlossade mot bostad i Norrköping

I dag inleder talman Andreas Norlén talmansrundorna som ska leda Sverige till en ny regering. Tidigast den 30 september kan Sverige ha en ny statsminister.

■■■

Ryssland har drabbats av förkrossande förluster i samband med den ukrainska motoffensiven i Charkivregionen. De ukrainska styrkorna har samtidigt börjat närma sig Luhanskregionen.

■■■

Flera skott har avlossats mot en bostad i stadsdelen Hageby i Norrköping under natten.

Nu startar talmansrundorna – då kan vi ha en regering

I dag startar samtalen som ska leda Sverige till en ny regering. Magdalena Andersson har avgått och talmannen Andreas Norlén ska prata med riksdagens partiledare under måndagen.

Det mest troliga är att Moderaternas Ulf Kristersson kommer att få försöka bilda regering – men mycket är fortfarande oklart.

Rapport: ”Förkrossande” förluster för Ryssland

Ukrainas motoffensiv i de östra delarna av landet fortsätter med goda resultat. I Charkivregionen har trupperna tryckt tillbaka den ryska armén långt och ukrainarna närmar sig Luhanskregionen som Ryssland har hävdat full kontroll över.

Den amerikanska tankesmedjan Institute for the Study of War (ISW) bedömer att ryska styrkor lidit förkrossande förluster under den ukrainska motoffensiven. Flera ryska bepansrade enheter har sannolikt slagits ut i striderna.

Flera skott avlossade mot bostad i Norrköping

Flera skott avlossades i natt mot en bostad i stadsdelen Hageby i Norrköping, en stor polisinsats inleddes.

– Det är en bekräftad skjutning mot en lägenhet. Det finns skador på platsen som gör att vi med säkerhet kan säga det, fast lyckligtvis har ingen skadats, säger Erik Creutz, vakthavande befäl hos polisen, till NT.

Polisen rubricerar händelsen som grovt olaga hot och grovt vapenbrott.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.