Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MORGONENS NYHETER: Minderårig misstänks efter barnvåldtäkt vid skola • Stor gasexplosion i Kina – minst tolv döda • Danska kaptenen hyllas världen över för sitt agerande

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV

Danmark lagkapten, Simon Kjaer, hyllas världen över för sina  insatser när Christian Eriksen kollapsade under gårdagens EM-match.

■■■

En gärningsperson under 15 år misstänks för en barnvåldtäkt vid en skola i Solna under natten.

■■■

Under söndagen exploderade en gasledning i ett bostadsområde i Kina.

12 personer har omkommit i rasmassorna – över 144 personer har grävts fram ur spillrorna från bostadshusen.

■■■

Det här är morgonens viktigaste nyheter.

12 döda efter stor gasexplosion i kinesisk stad

Under natten till söndag – svensk tid – exploderade plötsligt en gasledning i ett bostadsområde i staden Shiyan i den centralkinesiska provinsen Hubei.

Enligt CNN springer orangeklädd räddningspersonal bland rasmassorna och försöker gräva fram de som fastnat i rasmassorna. 12 personer hittats döda bland spillrorna. 144 personer har räddats - varav 37 bedöms som allvarligt skadade, skriver CNN med hänvisning till statsmediet CCTV.

Orsaken till explosionen kommer nu utredas av myndigheterna i landet, skriver CNN.

Barnvåldtäkt vid skola i Solna

Polisen fick in larmet vid halv ett natten till söndag.

– Den som är misstänkt är identifierad och polisen har kontakt med den. Mer än så tänker jag inte gå in på, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Eftersom det rör sig om barn under 15 år är polisen mycket förtegen.

– När det är så unga gärningspersoner kopplar man också in socialtjänsten. Du kan inte straffa en så här ung person på samma sätt som en vuxen. Men polisens utredning av vad som hänt fortgår, säger Carina Skagerlind.

Tekniker befinner sig vid brottsplatsen för att säkra spår. 

Kjaer hyllas för insatsen när Eriksen kollapsade

Christian Eriksen kollapsade på planen när Danmark mötte Finland under söndagen. Lagkapten, Simon Kjaer, var snabbt framme för att hjälpa Eriksen när han hade fallit ihop på planen. När sjukvårdspersonalen sedan tog över behandlingen var han med och såg till att de danska spelarna bildade en ring runt Eriksen för att ge sjukvårdarna utrymme att rädda livet på Eriksen.

Därefter ställde han sig också tillsammans med målvakten Kasper Schmeichel och tröstade Christian Eriksens fru när läkarnas behandling fortsatte.

Efter matchen har både Kjaer och hela det danska laget hyllats för sitt agerande.

”Simon Kjaers snabbtänkthet var avgörande för att Eriksens liv skulle gå att rädda”, skriver spanska Marca. 

Landslagsläkaren om första insatsen på planen

Känslosam presskonferens efter Eriksens kollaps • Landslagsläkaren om vårdinsatsen de första minuterna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.