Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är morgonens nyheter

Expressen TV ger dig senaste nytt.

Under lördagsnatten brann uppskattningsvis 50-100 bilar i Nordmaling.

En villa som stod på tomten brann ned till grunden.

■■■

Demokraternas presidentkandidat Joe Biden slår nu tillbaka mot Donald Trumps uttalande om att han är tveksam till en fredlig övergång – om han förlorar.

■■■

Svenska forskare har utvecklat ett snabbare och billigare test för att upptäcka om en person är smittad av coronaviruset.

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter. 

50-100 bilar brann i Nordmaling

Strax efter klockan 02 på lördagsnatten larmades räddningstjänsten till en tomt i utkanten av samhället Hörnsjö i Nordmalings kommun. Det brann då för fullt i en villa och i ett stort antal personbilar som stod utanför.

– Bostadshuset har brunnit ned till grunden, vi misstänkte först att det fanns personer kvar men så var inte fallet, säger Curt Byström, räddningsledare på räddningstjänsten i Nordmaling.

Räddningstjänsten tror att runt 50-100 bilar har brunnit upp, alltså ungefär hälften av bilarna som fanns där. 

LÄS HELA ARTIKELN: 50-100 bilar i lågor i natt

Joe Biden slår tillbaka mot Trump

USA:s president Donald Trump har ju som bekant vägrat att lova att han ska medverka till ett ordnat maktskifte om motståndaren Joe Biden vinner valet. 

Trump har tidigare sagt att det enda sättet Biden skulle kunna vinna på är om valet är ”riggat”. 

Under en pressträff på onsdagskvällen blev Trump hårt åtgången av en reporter som undrade om han var villig att medverka till en lugn och protokollenlig överlämning av makten.

Då avbröts plötsligt pressträffen. Med orden ”Jag måste lämna nu för ett akut telefonsamtal”, stegade presidenten i väg.

Trumps sätt att förhålla sig till valutgången gör att Biden nu väljer att kontra i en intervju med CNN:

– Vilket land är vi i? Han säger de mest irrationella saker. 

LÄS HELA ARTIKELN:  Biden slår mot Trump 

Nytt snabbt coronatest

Svenska forskare har utvecklat ett snabbare och billigare test för att upptäcka om en person är smittad av coronaviruset.

– Om man räknar från att det kommer in ett prov till vår diagnostik, så tar det ungefär två och en halv timme att göra alla steg tills att man får provsvaret, säger Björn Reinius, forskningsledare vid institutionen för medicinsk biokemi och biofysik på Karolinska Institutet, till Ekot.

LÄS HELA ARTIKELN: Nytt coronatest ger svar inom tre timmar

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.