Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MORGONENS NYHETER: Matjätte utpressad med gift – stor polisinsats • En svårt skadad efter explosion • Assanges advokat: ”Hans hälsa försämras”

Matjätten Findus utpressas med gift, enligt källor till Expressen/Kvällsposten. Polisen är på plats och genomför en stor insats vid huvudkontoret i Malmö.

■■■

Två personer skadades efter en explosion i ett flerfamiljshus i Gislaved – en av dem brännskadades svårt, och den andra föll från en balkgon och bröt flera ben.

Julian Assanges advokat säger att Wikileaks-grundarens hälsa förvärras.

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter. 

Stort pådrag vid Findus huvudkontor i Malmö. Räddningstjänst ska undersöka om det finns giftiga ämnen i bolagets kontor.
Foto: Fritz Schibli

Matjätten Findus utpressas med gift

Polisen är på söndagsmorgonen på plats för en stor insats vid Findus huvudkontor i Malmö. Räddningstjänsten ska undersöka om det finns giftiga ämnen i bolagets kontor.

Företaget är enligt källor till Expressen/Kvällsposten utsatt för utpressning och krävs på en okänd summa pengar.

Hotet går ut på att utpressarna ska frigöra någon form av giftiga ämnen i kontorslokalerna om företaget inte betalar, enligt uppgift till Kvällsposten. 

Malmöpolisen skriver på sin hemsida att det handlar om ett föremål som bedöms vara farligt, och bekräftar att ett företag på adressen är utsatt för hot.

Polisen uppger också att det inte är någon fara för allmänheten.

– Insatsen är planerad till förmiddagen. Vi uppmanar allmänheten att respektera de avspärrningar som polisen sätter upp, säger Evelina Olsson vid polisens ledningscentral i Malmö.

Julian Assanges hälsa försämras, säger Wikileaks-grundarens advokat Jennifer Robinson.
Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA/EPA/TT/Seven Network

Advokaten: Assanges hälsa förvärras

Julian Assanges hälsa försämras, och han har tankar på att lämna ambassaden – det säger Wikileaks-grundarens advokat Jennifer Robinson.

Robinson säger även att uppgifterna om att Ecuador kan komma att kasta ut Assange kommer från ”en trovärdig, högt uppsatt källa i Ecuadors regering”.

– Jag tror inte att någon kan förstå hur svårt det här är, säger Robinson om Assanges situation. 

Jennifer Robinson intervjuas under natten mot söndag i det australiska morgonprogrammet ”Sunrise”. 

Två skadade efter explosion i flerfamiljshus

Strax före klockan 22 på lördagskvällen inträffade en explosion i ett flerfamiljshus i Gislaved, uppger Aftonbladet.

En person föll från en balkong och bröt flera ben, enligt tidningen.

En annan person ska ha brännskadats svårt.  

Vid 23.30-tiden skriver polisen på sin hemsida att branden är släckt och att två personer har förts till sjukhus med oklara skador.

En person befann sig i lägenheten när det exploderade och drabbades av kraftiga brännskador, uppger räddningstjänst för Aftonbladet. 

En annan person, en granne, föll från en balkong då personen försökte ta sig i säkerhet. Personen bröt flera ben, enligt Aftonbladet. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.