Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är morgonens nyheter

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV

Vänsterpartiet KU-anmäler den tidigare utrikesministern Margot Wallström.

■■■

Klockan 00.12 i natt släcktes TV4 för miljontals svenskar.

■■■

På måndagen den nionde december somnade den älskade artisten Marie Fredriksson in – så blir hennes begravning.

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter.

Margot Wallström KU-anmäls.Foto: JENS CHRISTIAN

Margot Wallström KU-anmäls av Vänsterpartiet

Vänsterpartiet KU-anmäler den tidigare utrikesministern Margot Wallström (S), rapporterar TV4 Nyheterna. 

Partiet vill klargöra Wallströms agerande i samband med de möten som Sveriges tidigare ambassadör i Kina, Anna Lindstedt, arrangerade i januari i år kring den fängslade svenske bokförläggaren Gui Minhai.

Lindstedt har åtalats för egenmäktighet vid förhandling med främmande makt för att ha anordnat ett möte i Stockholm med kinesiska affärsmän och den fängslade bokförläggarens dotter Angela Minhai i ett försök att få Gui Minhai frisläppt.

Margot Wallström och utrikesdepartementet har förnekat kännedom om mötesplanerna, något som Vänsterpartiet ifrågasätter.

– Hela det här agerandet från ambassadören är väldigt konstigt, att hennes chefer inte skulle veta att hon begärt det här mötet, säger partiets utrikespolitiska talesperson Håkan Svenneling till TV4.

Foto: ALEX LJUNGDAHL

Klockan 00.12 slocknade TV4 för miljoner svenskar

Förhandlingarna mellan Tele 2 och TV4/Telia har strandat – och Tele 2 kom med beskedet sent på tisdagskvällen: 

TV4-kanalerna stoppas för en tredjedel av Sveriges kunder. 

Vid 00.12 blev det svart i rutan för flera hushåll efter viss fördröjning.

– Det kan dröja till klockan 01 innan det är släckt i hela landet, säger Tele 2:s kommunikationsdirektör Viktor Wallström. 

Marie Fredriksson blev 61 år gammal. Foto: ROBIN UTRECHT/SHUTTERSTOCK / ROBIN UTRECHT/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Så blir Marie Fredrikssons begravning – familjens önskan

På måndagen den nionde december somnade den älskade artisten Marie Fredriksson in, i sviterna av hennes tidigare sjukdom.

Det kommer inte bli en stor, öppen begravning för Marie Fredriksson, där fans och allmänhet kan närvara. I stället har Roxette-stjärnans familj bestämt sig för att artisten ska föras till sin sista vila enbart omgiven av sina allra närmaste.

”Begravningen kommer att äga rum i stillhet i kretsen av enbart den närmaste familjen”, skriver Marie Fredrikssons manager Marie Dimberg i ett pressmeddelande. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.