Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MORGONENS NYHETER: Tre nyheter i korthet

En man sköts i natt av polis i Kumla – enligt polisen var han beväpnad med kofot, kniv och hammare.

■■■

Britney Spears konto på Instagram är nu borttaget, endast dagar efter nyheten om hennes förlovning med pojkvännen Sam Asghari.

■■■

USA:s försvarschef Mark Milley uppger att han vidtog flera hemliga åtgärder av rädsla för var ex-presidenten Trump skulle göra – bland annat ringde han Kina för att försäkra om Trump inte tänkte attackera landet.

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter.

Man skjuten av polis i Kumla

Inatt beordrades polisen ut till ett område i Kumla i Örebro län. Där hade en man vandaliserat flera bilar på en gata.

Enligt polisen var mannen beväpnad med flera olika tillhyggen och närmade sig polisen på ett hotfullt sätt.

– För att avvärja avlossades det skott mot den här mannen och han träffades i benet, säger Christina Hallin.

Mannen är inte allvarligt skadad, enligt polisen. En anmälan om tjänstefel har gjorts för att granska dennes agerande, vilket är rutin varje gång ett tjänstevapen avfyras.

Britneys Instagramkonto borta

På tisdagskvällen gick det inte längre att komma in på Britney Spears Instagramkonto.

Enligt Variety hade den 39-åriga popsångerskan lagt upp ett inlägg sent på måndagskvällen, lokal tid, med en markering mot förmyndarskapet som hennes pappa tidigare haft om henne.

”Jag har väntat i 13 år och jag räknar med min frihet”, skrev hon i inlägget.

Britney Spears advokat, Mathew Rosengart, bekräftar för Page Six att artisten stängt ner sitt eget konto. Orsaken är att hon ville ta en paus från sociala medier. För bara några dagar sedan förlovade hon sig med pojkvännen Sam Asghari.

Nya uppgifter om Trump-tiden

Två dagar efter attacken mot Kapitolium den 6 januari lyfte General Mark A. Milley, USA:s försvarschef, luren och ringde sin kinesiska motpart Li Zuocheng. Orsaken: Försäkra honom om att Donald Trump inte planerade att attackera Kina i ett försök att behålla makten.

Avslöjandet kommer i en ny bok, ”Peril”, av Washington Posts Bob Woodward.

Ex-presidenten betvivlar uppgifterna i en intervju med Newsmax.

– Att jag ens skulle tänka på att attackera Kina. Jag tror bara att han försöker komma från sitt inkompetenta uttåg ur Afghanistan, säger Trump.

Milley uppger också att samlade militärens högsta befälhavare för att gå igenom hur det formellt ska gå till när kärnvapen avfyras; att presidenten ensam kan ge order, men att han själv också måste involveras. 

– Det strikta tillvägagångssättet finns där för att undvika oavsiktliga misstag, olyckor eller olagligt och omoraliskt avfyrande av världens farligaste vapen, sa Milley.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.