Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MORGONENS NYHETER: Man knivhuggen till döds • Kaos vid Greklands gräns – tusentals flyktingar fast • SD störst – nytt bottenrekord för S

Senaste nytt från Expressen TV.

En man i 25-årsåldern blev knivskuren till döds i Landvetter centrum. Polisen utreder mord. 

■■■

Socialdemokraterna fortsätter visa låga siffror – nu gör partiet sitt sämsta resultat någonsin i Svensk väljaropinion. Samtidigt är SD störst, enligt mätningen.

■■■

Turkiet har öppnat sin gräns mot Grekland. Samtidigt är den grekiska sidan stängd – och nu är tusentals flyktingar fast i ingenmansland.

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter

Man i 25-årsåldern knivhuggen till döds

Det var vid 22.09 som ett larm kom in till polisen om en knivskuren man i Landvetter centrum.

På platsen anträffade polisen en man i 25-årsåldern som fördes till sjukhus.

– Vi bedömer skadeläget som allvarligt, sa vakthavande befäl Göran Carlbom vid region Väst.

Natten till lördag meddelade polisen att mannen dött av sina skador. Anhöriga är underrättade. 

Polisen har inlett en förundersökning om mord och en man i 18-årsåldern är gripen. 

– Han greps i närområdet och är initialt misstänkt för mord. Men exakt roll i det här är oklart så vi får se vad förhör kan ge, säger Göran Carlbom. 

SD blir störst – nytt bottenrekord för S

Socialdemokraterna fortsätter visa låga siffror – nu gör partiet sitt sämsta resultat någonsin i Svensk väljaropinion, som är som är en sammanvägning av flera opinionsmätningar som Kantar Sifo gör för Ekot.

Samtidigt är Sverigedemokraterna Sveriges största parti, enligt mätningen.

Svensk väljaropinion är en sammanvägning av flera partisympatimätningar från Novus, Kantar, Sifo och Ipsos, som Kantar Sifo gör för Ekot.

Kaos vid Greklands gräns – tusentals flyktingar fast

På torsdagen dödades minst 33 turkiska soldater i ett luftangrepp i Idlib i Syrien. Efter det gick Turkiet ut med att man inte längre tänker stoppa de flyktingar som befinner sig i landet och vill ta sig till Europa.

Nu vittnas det om en kaotisk situation vid gränsen mellan Turkiet och Grekland.

I en rad tweets berättar Jenan Moussa, journalist på arabiska Al-Aan TV, om de uppgifter hon har fått:

”Jag har precis pratat i telefon med syrier och palestinier som befinner sig vid Kastanies – Karaağaç, gränsövergången mellan Turkiet/Grekland.

Situationen eländig. Migranter/flyktingar slår läger i ingenmansland i kyla och regn. Turkiska sidan öppen, grekiska sidan stängd”, skriver Jenan Moussa.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.