Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MORGONENS NYHETER: Man jagades ner i havet efter att ha dödat katt • Man mystiskt skadad i Stockholm • Mångmiljardären Michael Bloomberg vill bli president

En man jagades ner i havet av uppretade vittnen som ska ha sett mannen döda en katt.

■■■

En person ringde in till SOS och berättade att han hörde en smäll – därefter upptäckte han en skada i armen och tror att han blivit skjuten.

Händelsen inträffade på Norrmalm i Stockholm under natten.

■■■

New Yorks förra borgmästare Michael Bloomberg har anmält sig till Demokraternas primärval i Alabama – ett tecken på att han kommer att välja att försöka utmana Trump om presidentposten. 

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter.

Man jagades ner i havet efter att ha dödat katt

Sent på fredagskvällen larmades polisen om ett bråk i Västra hamnen i Malmö. Larmet ändrades sedan till en drunkning, då en person uppgavs ha hoppat i vattnet efter att ha blivit jagad av flera personer.

– När vi kom till platsen var det en man i vattnet som räddningstjänsten hjälpte upp, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen region Syd.

Det visade sig att vittnen ska ha sett hur mannen slagit ihjäl en katt och sedan kastat den i vattnet.

– Mannen ska ha slagit ihjäl en katt, det har någon uppmärksammat och då har mannen blivit jagad och hoppat i vattnet.

Mannen jagades ner i havet efter att ha slagit ihjäl en katt.Foto: Fritz Schibli

Person ringer in till SOS – ska ha blivit skjuten utomhus i Stockholm

 Larmet kom in till polisen klockan 05.30 på lördagsmorgonen. En man berättade då hur han gått på en gata i statsdelen Norrmalm i centrala Stockholm – när han plötsligt hörde en smäll.

Enligt mannen ska han sedan ha upptäckt en skada i armen, och tror att han har blivit skjuten, skriver polisen på sin hemsida.

– Personen ringde själv in och rapporterade, och var vaken och talbar hela vägen in till sjukhus, säger Eva Nilsson på Stockholmspolisen.

Mannen är nu förd till sjukhus och polisen är på plats för att förhöra honom ytterligare.

Bloomberg.Foto: JOHN LOCHER / AP/ TT

Mångmiljardären Michael Bloomberg vill bli president 

Michael Bloomberg har tagit ett steg närmare att utmana Donald Trump om presidentposten.  Enligt The Hill har New Yorks förre borgmästare ansökt om att ställa upp i Demokraternas primärval i Alabama. 

Michael Bloomberg ska redan ha skickat personal till delstaten i syfte att samla in underskrifter för att ställa upp i primärvalet. Bloomberg ska också, enligt tidigare uppgifter, ha kontaktat flera högt uppsatta demokrater för att meddela att han överväger att ställa upp.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.