MORGONENS NYHETER: Larm om ny coronavåg – bryter igenom vaccinet • Explosion i ryska Belgorod, enligt guvernören • Misshandel i Trelleborg – kvinna allvarligt skadad

LIVE-TV: Senaste nytt med Expressen TV

Efter den senaste tidens starka uppgång i coronasmitta varnar nu brittiska forskare för en ny våg till hösten. 

■■■

Flera explosioner har inträffat i den ryska staden Belgorod, uppger stadens guvernör Vjatislav Gladkov – som tidigare anklagat Ukraina för attacker mot regionen. 

■■■

En man i 30-årsåldern har gripits misstänkt för grov misshandel av en kvinna i Trelleborg under natten. 

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter. 

Brittiska larmet: Ny coronavåg i höst 

Antalet coronasmittade har gått upp den senaste tiden. Den 24 juni var över två miljoner människor i Storbritannien smittade i covid-19 – en ökning med över 30 procent sett till veckan innan. 

Den stora ökningen drivs på av de nya omikronvarianterna BA4 och BA5, och smittspridningen väntas nå sin topp inom några veckor, enligt brittiska forskare. 

Nu varnar de för en ny coronavåg till hösten. 

– Vi måste förbereda oss nu, säger Lawrence Young, professor i virologi vid Warwick University till The Guardian.Ryssland: Explosioner i Belgorod 

Under natten till söndagen har flera explosioner inträffat i den ryska staden Belgorod, uppger stadens guvernör Vjatislav Gladkov på sin Telegramkanal. 

Enligt guvernören har tre personer dött i samband med explosionerna. 

Det är i stunden oklart vad som orsakat explosionerna, men enligt Gladkov ska luftvärnssystemet ha fungerat. 

Gladkov har tidigare under kriget i Ukraina anklagat Ukraina för att ha utfört attacker mot den ryska regionen. 
Kvinna allvarligt skadad efter misshandel i Trelleborg

Vid 02.37 under natten mot söndag som ambulans larmade polis till en bostad i Trelleborg. Vårdpersonalen, som var på plats, hade larmats om en kvinna som fallit. 

– SOS får in det som larm om en kvinna som har fallit, därför larmas inte polisen utan det larmas som en olyckshändelse. När ambulansen kommer till platsen bedömer man att skadorna inte har kunnat orsakas av ett fall, säger Kim Hild, polisens presstalesperson. 

Kvinnan, i 30-årsåldern, har förts till ambulans med allvarliga skador. En man i 30-årsåldrn har gripits misstänkt för grov misshandel. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.