Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MORGONENS NYHETER: Kvinnor var nakna i Dubai – riskerar fängelse • Åkesson går om Löfven – näst högst förtroende i partiledarmätning • Kritiserat soltest i Kiruna stoppat: ”För farligt”

Senaste nytt i Expressen TV.

En grupp kvinnor poserade nakna på en balkong i Dubai – nu riskerar de fängelse.

■■■

Jimmie Åkesson har näst högst förtroende i Aftonbladet/Demoskops partiledarmätning, och går därmed om Stefan Löfven.

■■■

Kattvänner rasar efter att Jordbruksverket har beslutat att godkänna ett avelsprogram för svensk bondkatt.

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter.

Kvinnor riskerar böter efter nakenvideo

Sent på lördagskvällen lades en filmsnutt på ett gäng nakna kvinnor på en balkong i Marinaområdet i Dubai upp på sociala medier.

Bilden på de 13 kvinnorna fick snabbt spridning, och kom också fort till polisens kännedom, skriver Daily Mail.

Sådant agerande kan i Förenade Arabemiraten få dryga påföljder – och kvinnorna riskerar höga böter och ett fängelsestraff på upp till ett halvår.

Åkesson ökar i popularitet

SD-ledaren Jimmie Åkesson har blivit allt mer populär i väljarnas ögon.

Nu ligger han tvåa på listan över partiledarna med högst förtroende – för första gången i Aftonbladet/Demoskops mätning.

Högst förtroende har Moderaternas Ulf Kristersson, som uppskattas av fyra av tio väljare. Det är en ökning med åtta procentenheter jämfört med samma tid förra året.

För statsminister Stefan Löfven (S) är förhållandet närmast det omvända. Det senaste året har han tappat sju procentenheter i Demoskops mätningar. 

Också Ebba Busch, Kristdemokraternas ledare som toppade mätningarna för ett år sedan, uppskattas av färre väljare efter både kritiserat festande under pandemin och hennes omskrivna hustvisten. Ändå hamnar hon fyra på topplistan, och stöds av 32 procent av väljarna.

Kritiserat soltest i Kiruna stoppat

Geoengineering kallas tekniken för att artificiellt kyla ner klimatet. Genom att släppa ut aeorosoler i atmosfären är tanken att reflektera bort solljus från planeten – innan det når jordens yta.

På så vis ska den globala uppvärmningen minskas.

I juni var tanken att en höghöjdsballong skulle lyfta från rymdbasen Esrange i Kiruna. Detta som ett inledande test för att se om ballongen kunde få med sig den utrustning som krävdes för att senare släppa ut strålningsreflekterande partiklar, skriver Svenska Dagbladet.

Men tekniken är omdiskuterad och riskerna är stora, enligt motståndarna, och nu har det alltså ställts in.


TV: Åkesson: ”Tegnell har inte ingett något förtroende”

Se Niklas Svenssons långa corona-intervju med Jimmie Åkesson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.