Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MORGONENS NYHETER: Kvinna våldtagen utomhus • Hårda strider i viktiga gränsstaden i Syrien • Två misstänkta mordbränder – inom loppet av en timme

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV

En kvinna har våldtagits i Kista i norra Stockholm under natten till söndagen.

■■■

Hårda strider mellan turkiska och kurdiska styrkor har utspelat sig i den viktiga gränsstaden Ras al-Ayn.

■■■

En pizzeria och en fabrik eldhärjades i Västerås under natten. Polisen utreder de båda bränderna som mordbrand.

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter.

Våldtäkt utreds i Kista

Polisen uppger att det någon gång under natten har skett en våldtäkt någonstans i Kista – men vill inte berätta mer än så om händelsen.

Polisen har inlett en förundersökning om våldtäkt.

– Vi kommer att hålla kompletterande förhör, bland annat med målsägaren, säger Erik Nilsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i norra Stockholm.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har en misstänkt brottsplats utomhus spärrats och kvinnan förts till sjukhus.

Ingen person har frihetsberövats, men enligt uppgifter till Aftonbladet har en misstänkt identifierats och anhållits i sin frånvaro.

Under lördagen koncentrerade Turkiet sina attacker mot den strategiskt viktiga staden Ras al-Ayn – en av områdets största städer.Foto: BADERKHAN AHMAD / AP TT NYHETSBYRÅN

Hårda strider i viktiga gränsstaden i Syrien

Den turkiska offensiven i Syrien går på söndagen in på sin femte dag. Under lördagen koncentrerade Turkiet sina attacker mot den strategiskt viktiga staden Ras al-Ayn – en av områdets största städer.

Med hjälp av tung artilleribeskjutning uppger den turkiska armén att man – tillsammans med sina allierade syriska rebeller – har intagit stadens centrum.

Uppgifterna förnekas av de kurdiskledda styrkorna, som enligt Reuters säger att en motoffensiv pågår i Ras al-Ayn.

Två pizzerior i Västerås brann under natten mot söndag.Foto: Läsarbild

Två misstänkta mordbränder i Västerås

En kraftig brand bröt ut i en pizzeria i Västerås under natten mot söndag. Pizzerian totalförstördes i branden, men inga andra byggnader ska ha drabbats.

En knapp timme senare började det brinna i en fabrik i staden. Båda bränderna utreds som mordbrand.

– Patrullerna på plats har upptäckt att åtminstone ett fönster var krossat och det finns anledning att anta att någon har orsakat det utifrån, säger Markus Thuresson, befäl vid polisens regionledningscentral i Västmanland, om den andra branden.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.