Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MORGONENS NYHETER: Kvinna skjuten – hittades av en slump • SMHI varnar för kraftigt snöfall • Nordkorea: Blir ingen kärnvapennedrustning

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV

SMHI varnar för plötslig ishalka och kraftigt snöfall i stora delar av landet.

■■■

En ambulans var av ”okänd anledning” ute och åkte på Ingarö utanför Stockholm. Då påträffade man en kvinna med skottskador i armen. Två personer är gripna.

■■■

Nordkoreas FN-ambassadör, Kim Song, meddelade under lördagen att man inte kommer att fortsätta förhandlingarna gällande kärnvapennedrustning med USA. 

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter.

SMHI:s halk- och snövarningar

SMHI varnar för plötslig ishalka och kraftigt snöfall i flera klass 1-varningar. 

– Det kan bli stora mängder snö, säger Henrik Reimer, jourhavande meteorolog på SMHI till TT.

Under söndagen väntas ett nederbördsområde svepa norrut över Sverige – från västkusten, där det faller i form av regn, och upp över Svealand och södra Norrland i form av snö.

Örebro, Värmland och Gävleborgs län kan få fem-tio centimeter snö, och Dalarna kan komma att täckas av uppåt 15 centimeter snö.

I delar av Jämtland och Västernorrland kan snötäcket bli så djupt som 20 centimeter.

Under morgonen har en olycka inträffat på E4 i Norrköping, och polisen uppmanar trafikanter att vara uppmärksamma.

En kvinna har påträffats med skottskador i armen på Ingarö utanför Stockholm. Foto: Google maps

Skottskadad kvinna påträffad av ambulans

Det var av en ren slump som ambulansen påträffade en skottskadad kvinna i området Brunn på Ingarö utanför Stockholm. 

Ambulansen hade varit ute och kört då den stoppades – och man påträffade kvinnan som blivit skjuten i armen. 

– Om det är kvinnan själv eller någon annan som har stoppat ambulansen håller vi på att utreda, säger Mats Almquist. 

Ambulanspersonalen larmade sedan polisen klockan 01.26 natten mot söndagen. Kvinnan, som var i 20-årsåldern, fördes till sjukhus där hon nu opereras för sina skador. 

Kvinnan har uppgett för polis att hon blev skjuten utomhus.

Två personer har gripits.

Nordkorea stoppar vidare förhandlingar om kärnvapennedrustning med USA. Foto: SUSAN WALSH / AP TT NYHETSBYRÅN

Nordkorea stoppar kärnvapennedrustning

Förhandlingarna kring Nordkoreas nedrustning av landets kärnvapenprogram har pågått sedan länge. Trots att samtalen till en början var vänskapliga har spänningen mellan länderna under den senaste tiden ökat.

Detta efter att förhandlingarna kommit till ett abrupt slut då Nordkorea menar att USA ställer alldeles för höga krav på landet och bör lätta på sina sanktioner. 

Tidigare har man från Nordkoreas håll gett USA fram till årsskiftet på sig att förändra attityden mot landet – och välja en mjukare linje. Men under lördagen gör Nordkoreas FN-ambassadör, Kim Song, ett uttalande där han menar att vidare samtal med USA inte längre är en möjlighet. 

Efter FN-ambassadörens uttalande under lördagen möter Trump reportrar utanför Vita huset. I ett uttalande menar presidenten återigen att relationen med Nordkorea är ”väldigt god” men medger samtidigt att den är ”något fientlig”. 

– Han (Kim Jong Un) vet att jag har ett val snart. Jag tror inte att han vill störa det, men vi får se. Relationen är väldigt god, men du vet, den är något fientlig”. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.