Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MORGONENS NYHETER: Kvinna livshotande skadad efter mordförsök • Trumps nya angrepp på Ilhan Omar • Varningen: Klimatinsatser kan skada djur och växter

Senaste nyheterna med Expressen TV.

En kvinna i 35-årsåldern är livshotande skadad efter ett mordförsök i en lägenhet i Jakobsberg.

■■■

Donald Trump har åter gått till angrepp mot kongressledamoten Ilhan Omar och antyder att hon inte är amerikan.

■■■

Missriktade åtgärder för att hejda den globala uppvärmningen riskerar att gå ut över känsliga livsmiljöer för djur och växter, visar en ny rapport.

■■■

Här är morgonens nyheter.

Misstänkt mordförsök i lägenhet – kvinna svårt skadad

Polisen larmades klockan 02.37 till en lägenhet i Jakobsberg norr om Stockholm. Där hittades en svårt skadad kvinna. 

– Hon är förd till sjukhus, man bedömer skadorna som livshotande, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Kvinnan, som är i 35-årsåldern, hade stickskador och en man i 45-årsåldern greps på platsen, misstänkt för försök till mord.

– Vi har spärrat av lägenheten och kommer genomföra en teknisk undersökning under dagen, säger Fredrik Andersson.

LÄS MER: Misstänkt mordförsök i lägenhet – kvinna svårt skadad 

Trumps nya angrepp på Ilhan Omar: ”Hur gör ditt land?”

Donald Trump har åter gått till angrepp mot kongressledamoten Ilhan Omar och antyder att hon inte är amerikan.

– Vi kommer at vinna Minnesota på grund av henne, sägs det. Hon säger till oss hur vi ska styra vårt land. Hur gjorde du där du kommer ifrån? Hur gör ditt land? sa Donald Trump på ett valmöte, enligt Politico.

Omar svarade snabbt att Trump själv styr landet som ett barn.

”Först och främst, det här är mitt land och jag är ledamot i representanthuset som ställde dig inför riksrätt. För det andra, jag flydde från inbördeskrig när jag var åtta år. En åttaåring styr inte ett land, även om du styr ditt land som en”, skriver hon på Twitter.

LÄS MER: Trumps nya angrepp på Ilhan Omar: ”Hur gör ditt land?” 

Varningen: Klimatinsatser kan skada djur och växter

Missriktade åtgärder för att hejda den globala uppvärmningen riskerar att gå ut över känsliga livsmiljöer för djur och växter – och vice versa. Det varnar SMHI och Naturvårdsverket för i en ny rapport.

– Det gäller att inse detta, så att man kan ta ett samlat grepp och fatta genomtänkta beslut, säger Henrik Smith, professor i zooekologi.

Syftet med rapporten är att översätta de globala slutsatserna från FN:s klimatpanel IPCC och panelen för biologisk mångfald, IPBES, till lokala svenska förhållanden.

LÄS MER: Varningen: Klimatinsatser kan skada djur och växter 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.