Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MORGONENS NYHETER: Kvinna huggen i natt – fyra gripna • Walter, 27, sköts ihjäl av polisen – nya protester i USA • Nya krav på förlängd ersättning till riskgrupper

Senaste nytt i Expressen TV.

En kvinna attackerades natten till onsdag med ett vasst föremål i centrala Göteborg – fyra personer är gripna. 

■■■

Natten till onsdag var det nya protester i Philadelphia, USA, efter att 27-åriga Walter Wallace skjutits ihjäl av polis. 

■■■

Flera riksdagspartier kräver en förlängning av den tillfälliga ersättningen till personer i riskgrupp som inte kan arbeta på grund av pandemin. 

■■■

Här är morgonens nyheter.

Kvinna attackerad – fyra gripna

En kvinna i 20-årsåldern attacerades med ett vasst föremål vid Centralstationen i Göteborg. Larmet kom strax efter klockan 23 på tisdagskvällen.

– Hon är förd med ambulans till sjukhus, det är mer än ett hugg med ett vasst föremål, säger Ann-Christin Löfstrand vid polisen.

Fyra personer har gripits misstänka för mordförsök. 

 

Nya protester i Philadelphia

27-årige Walter Wallace Jr. sköts till döds av polis i Philadelphia på måndagen. 

Sedan dess har det varit protester i staden och natten till onsdag plundrades flera butiker. Omkring 30 poliser har skadats och flera har gripits. 

Allmänheten i flera områden uppmanas hålla sig inomhus, enligt Philadelphia Inquirer. 

 

 

Nya krav på förlängd ersättning till riskgrupper

Vid årsskiftet försvinner den tillfälliga ersättningen till personer i riskgrupp som inte kan arbeta på grund av coronapandemin.

Nu kräver flera riksdagspartier en förlängning, rapporterar Ekot.

Bakom kravet om förlängning står Kristdemokraterna, Liberalerna, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna – som alla anser att ersättningen bör finnas kvar tills att läget förbättras eller tills det finns ett vaccin tillgängligt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.