Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MORGONENS NYHETER: Kvinna död i våldsam olycka • Drottningen stoppar Meghan och Harrys plan • Passagerare får lämna corona-fartyget – karantänen bruten

En kvinna har dött efter att en personbil och en lastbil kolliderade på E14 i Jämtland under tisdagskvällen. Lastbilschauffören är anhållen, musstänkt för grovt vållande till annans död.

■■■

Prins Harrys och Meghans affärsidé skulle göra dem ekonomiskt oberoende – men nu stoppas den av drottning Elizabeth.

■■■

Passagerare som inte smittats av coronaviruset kommer inom de närmaste tre dagarna att få lämna kryssningsfartyget Diamond Princess. Totalt har nu över 2 000 dött av viruset.

Kvinna död i krasch med lastbil

En kvinna har dött i en olycka i Åre kommun, Jämtland.

Kvinnan färdades tillsammans med en annan kvinna i bilen när de kolliderade med en lastbil på E14.

De båda fördes i helikopter till sjukhus, men den ena kvinnans liv gick inte att rädda.

Båda kvinnorna är från Norge.

Lastbilschauffören är anhållen misstänkt för grovt vållande till annans död, vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada. Både lastbilen och personbilen är tagen i beslag.

Meghans och Harrys affärsidé stoppas av drottning Elizabeth.
Foto: JOHN STILLWELL / AP

Drottningen stoppar parets plan: ”Dråpslag”

Harry och Meghan tänkte använda det kungligt präglade varumärket ”Sussex Royal” för att bli ekonomiskt oberoende.

Men de räknade inte med drottning Elizabeth. Nu sätter hon stopp för prinsparets användande av ”Sussex Royal”.

– Harry och Meghan kan helt enkelt inte tillåtas att marknadsföra sig själva som kungliga, säger en källa vid hovet till Daily Mail.


Passagerare får lämna coronavirus-fartyget

Passagerare som inte smittats av coronaviruset kommer inom de närmaste tre dagarna att få lämna kryssningsfartyget Diamond Princess som legat i karantän sedan den 4 februari.

En sjukhusdirektör i Wuhan har dött av coronaviruset enligt CNN. Det är den högst uppsatte person inom vården som hittills dött i kampen mot smittan. Alla läkare och sköterskor som dör när de försöker begränsa smittans omfattning kommer nu officiellt att benämnas som ”martyrer” meddelar statlig kinesisk media.

Över 2 000 människor har bekräftats döda efter att ha drabbats av coronaviruset med 132 nya dödsfall under senaste dygnet, rapporterar AFP. Totalt har över 74 000 personer smittats.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.