Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MORGONENS NYHETER: Knivbråk på hotell i Göteborg • Vädervarningar om blåst, halka och översvämningar • Caia Cosmetics får hård kritik – igen

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.

Polisen larmades tidigt på torsdagsmorgonen om ett knivslagsmål på ett hotell i Göteborg.

■■■

Kosmetikföretaget Caia Cosmetics, som grundades av influencern Bianca Ingrosso, får ny kritik.

■■■

SMHI varnar för blåst, höga vattenflöden och plötslig ishalka på torsdagen.

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter

Knivslagsmål på hotell i Göteborg

På torsdagsmorgonen pågår en polisinsats på ett hotell i området Nya Varvet i centrala Göteborg.

– Det är några personer som har checkat in på det här hotellet, de har ingen nattportier. Personerna har gått in på ett rum tillsammans och på tidiga morgonen så blir det något bråk i det här hotellrummet, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

I samband med bråket blev en man i 20-årsåldern knivskuren i handen. Brottsrubriceringen är grov misshandel. Personer ska ha lämnat platsen innan polisen kom dit, och ingen är gripen.

Kritik mot Caia Cosmetics

Kosmetikföretaget Caia Cosmetics, som grundades av influencern Bianca Ingrosso, har hamnat i hetluften ett flertal gånger.

Totalt har Caia Cosmetics blivit anmälda till Konsumentverket 84 gånger. Vid sju tillfällen har det också fällts av Reklamombudsmannen.

Denna gång handlar det om hudvårdslinjen Caia skin, rapporterar SvD.

Det handlar om vilseledande marknadsföring och ingredienser som lett till hudbesvär.

Kosmetikföretagets vd Mikael Snabb håller inte med om kritiken. Han understryker att alla ingredienser är testade och godkända av bland annat Läkemedelsverket, och angående den låga halten av aktiva ämnen i produkter säger han till SvD:

– Vi vill göra säkra produkter för den stora massan. Det är klart att koncentrationen av aktiva ingredienser är högre om man exempelvis besöker en hudvårdssalong.

SMHI utfärdar flera varningar

För östra Svealand, med bland annat Stockholm, Uppsala och Örebro, gäller en gul varning för plötslig ishalka på torsdagen. Detsamma gäller södra Värmland.

”Regn faller på kalla vägbanor och kan orsaka halt väglag.”, skriver SMHI på sin hemsida.

Samtidigt finns två andra gula varningar för sydvästra Sverige. Det kan bli stormbyar på stora delar av Västkusten, och varningen gäller från Helsingborg till Uddevalla från tidig morgon till kväll.

I samband med det väntas vattenståndet stiga kring Öresund och Hallandskusten, vilket skulle kunna leda till översvämningar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.