Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här är morgonens nyheter

Dagens toppnyheter – inrikes

En jordbävning med magnitud 2,4 inträffade väster om Njurunda utanför Sundsvall klockan 23.19 på onsdagskvällen.

■■■

Ett område i Sibirien, lika stort som svenska Småland, står i lågor. Nu skickar Putin in militären för att bistå i arbetet med att tämja bränderna.

■■■

Joe Biden tvingades under natten till torsdag försvara sin ställning som storfavorit.

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter.

Jordbävning utanför Sundsvall

En jordbävning inträffade väster om Njurunda på onsdagskvällen.

Enligt Svenska nationella seismiska nätet, SNSN, är det ett jordskalv med magnitud 2,4. Den preliminära magnituden var 2,6. 

– Folk här hos oss på SOS Alarm kände att det skakade till. Jag märkte inget, jag var i en annan del av brandstationen, säger Lars Rydstedt, inre befäl på räddningstjänsten i Medelpad.

Skalvet kändes i bland annat Njurunda, Alnö, Matfors, Bergsåker och i Sundsvalls centrum. Enligt polisen har ingen person kommit till skada och det finns heller inga uppgifter om skador på byggnader eller fordon.  

Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

Putin sätter in militären mot storbrand i Sibirien

Under onsdagen har rysk militär anlänt till ett område i Sibirien för att bistå räddningstjänsten i arbetet med att släcka de skogsbränder som härjat i området under de senaste dagarna. 

Det är ett område lika stort som Småland, 30 000 kvadratkilometer, som står i lågor och den svarta röken ligger nu tjock över flera städer skriver bland annat AP.

Ryska myndigheter har under onsdagen utfärdat ett larm om nödläge i fem områden, inklusive regionerna i Irkutsk och Krasnoyarsk som är värst drabbade. 

Foto: EDWARD M. PIORODA / CNN / POLARIS POLARIS IMAGES

Biden tvingad till försvar i nattens debatt

Joe Biden tvingades under natten till torsdag försvara sin ställning som storfavorit.

– Ta det lugnt med mig barn, säger Joe Biden när han möter sin demokratiska motståndare Kamala Harris på scenen.

Trots Joe Bidens vädjan till Kamala Harris om att ”ta det lugnt” med honom uppstod en het diskussion mellan den progressiva Harris och Biden i frågan om sjukvård. 

Tidigare i veckan presenterade Harris en ny sjukvårdsplan kallad ”MediCare for all” som enligt kandidaten ska garantera fri sjukvård för alla. 

– Vi måste komma överens om att tillgången till sjukvård är en rättighet och inte ett privilegium för dem som har råd med det, säger Harris om sin plan i debatten. 

Biden är dock inte sen med att påpeka att den nya reformen enligt honom är ekonomisk oförsvarbar då det redan finns en fungerande lösning. 

– Obama Care fungerar. Vi måste bara radera ut Trumps implementering av den och sedan använda den som det den var tänkt att användas.