Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MORGONENS NYHETER: Ilska efter bilderna på soldaterna i USA • Uppgifter: Japan vill ställa in OS – förnekar • Utlandssvenskar kan gå miste om vaccin

Militär som kallades in för Joe Bidens presidentinstallation fick vila i ett parkeringsgarage – 5 000 soldater delade på två toaletter och ett eluttag.

– Vi känner oss svikna, säger en av soldaterna till CNN. 

■■■

Den japanska regeringen har ställt in sommarens OS utan att berätta för omvärlden, uppger en källa till The Times. Men uppgifterna förnekas.

■■■

Svenskar som bor utomlands riskerar att hamna mellan stolarna när det kommer till vaccinering, rapporterar SR.

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter.

5 000 soldater fick vila i garage

25 000 militärer ur nationalgardet skickades till Washington under Joe Bidens installation för att säkerställa lugn på gatorna. Nu sprids bilder på vilande soldater som förpassats till ett parkeringsgarage efter installationen – något som väckt ilska bland politiker i USA.

Nationalgardet klargjorde att soldaterna inte sovit i garaget, utan haft platsen för vila när de är i tjänst. 

Uppgifter: Blir inget OS i Japan

Den japanska regeringen har beslutat sig en andra gång för att inte anordna sommarens olympiska spel i Tokyo, och försöker hitta ett sätt att ställa in. Det uppger en anonym regeringskälla till The Times. 

Spridningen av covid-19 anses vara för omfattande, uppger källan. Uppgifterna dementeras dock av regeringen.

Utlandssvenskar kan bli utan vaccin

Runtom i världen pågår just nu vaccineringen mot covid-19, men vissa utlandssvenskar riskerar att hamna mellan stolarna, rapporterar Ekot. 

Enligt SKR garanteras inte svenska medborgare vaccin i Sverige utan är man utflyttad beror det på vilket land man bor i och vad man har för sysselsättning. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.