Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MORGONENS NYHETER: Hamas-ledares hem attackerat – striderna fortsätter • Kritiken mot prins Harry efter hårda orden om pappan • Man löpte amok i Stockholm – körde in i 14 lokaler

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV

Striderna fortsätter rasa mellan Hamas och Israel efter Netanyahus ord i natt.

■■■

Efter Harrys ord om pappan – ilskan växer i kungahuset.

■■■

En gripen efter omfattande biljakt – rånade två bilar och körde in i butiker i Farsta Centrum

■■■

Det här är morgonens viktigaste nyheter

Inget vapenstillestånd i sikte i Gaza

I dag ska FN:s säkerhetsråd mötas med anledning av striderna mellan Hamas och Israel. Något vapenstillestånd tros däremot inte vara aktuellt. Under lördagskvällen höll Israel premiärminister Benjamin Netanyahu tal till nationen. Där han bland annat vidhöll att striderna kommer fortsätta så länge Israel bedömer det som ”nödvändigt”.

– Israel kommer inte tolerera det här Israel kommer svara kraftfullt på dessa attacker och vi kommer fortsätta svara kraftfullt tills säkerheten för vårt folk är återställd och säkrad. 

Han anklagade också Hamas för att begå krigsbrott genom att bomba civila mål. 

Under söndagsdygnet har nya flygattacker mot Gaza rapporterats. Uppåt 150 mål ska ha träffats i attackerna. Däribland mot Hamas-ledaren Yahya Sinwars hem i staden Khan Yunis.

Därför gav sig Israel på höghuset i Gaza

Mellanösternkännaren Anders Persson om konflikten mellan Israel och Hamas.

Kritiken mot Harry efter hårda orden om pappan

Prins Harry har kritiserat sin uppväxt på i hovet och i synnerhet sin pappas föräldraskap. 

I podcasten ”Armchair expert” beskyller prinsen sin pappa, prins Charles, för sin svåra uppväxt.

– Han behandlade mig som han själv blev behandlad. Den smärta jag upplevt har att göra med den smärta som min pappa, eller mina föräldrar, har upplevt, sa Harry.

Efter de ”ovärdiga” kommentarerna höjs nu röster inom brittiska kungahuset för att Harry och hertiginnan Meghan borde frånsäga sig sina kungliga titlar.

– Det finns en växande känsla av att om han ogillar institutionen så mycket så borde han frånsäga sig sina titlar, säger en källa inom brittiska hovet till Mail on Sunday. 

En gripen efter vansinnesturné i Storstockholm

En man i 35-årsåldern gav sig under söndagsnatten ut på en vansinnesturné i Storstockholm. Han rånade till sig två bilar i Upplands Väsby och Tensta. 

Och försökte sedan köra in i en polisstation och kvaddade ett flertal butikslokaler i Farsta centrum. Därefter följde en polisjakt, där han försökte köra på poliser. 

Polisen kunde stoppa hans framfart med hjälp av spikmattor. 

– Då börjar han slåss, säger Ola Österling vid Stockholmspolisen. 

Mannen misstänks för grov vårdslöshet i trafik, grov skadegörelse, försök till grovt våld mot tjänsteman och rån.

Vid det första bilrånet fick ägaren av bilen uppsöka sjukhus efter att 35-åringen slagit personen i ansiktet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.