Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MORGONENS NYHETER: Graferna visar: Här ökar smittspridningen mest • Misstänkt erkänner mordet på Mikael, 57 • Anställda tassar på tå kring Harry och William inför Philips begravning

Följ senaste nytt i Expressen TV.

Under förra veckan fortsatte smittspridningen av covid-19 att öka i Sverige, visar Folkhälsomyndighetens veckorapport.

■■■

En av männen som står misstänkta för mordet på Mikael Petersson, 57, i Karlskrona har erkänt, enligt uppgifter till SVT Nyheter Blekinge.

■■■

I dag begravs Storbritanniens prins Philip och hovet uppges tassa på tå för att inte elda på osämjan mellan prinsbröderna Harry och William.

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter.

Här är smittspridningen värst i Sverige

Förra veckan rapporterade s 41 000 nya coronafall i Sverige, enligt Folkhälsomyndighetens veckorapport.

Jämfört med föregående vecka ökade antalet fall i 15 av 21 regioner.

I tre av regionerna ökade fallen med över 50 procent, rapporterar Folkhälsomyndigheten. Det rör sig om Gotland, Jämtland Härjedalen och Kronoberg.

Samtidigt provtogs färre människor, 305 000 stycken, nationellt än veckan före. Cirka 14 procent av provtagningarna visade positivt testresultat. 

För riket var antalet smittfall 399 stycken per 100 000 invånare. 


Vändningen: Erkänner mordet på Mikael, 57

Utredningen av det misstänkta mordet på Mikael Petersson, 57, i Karlskrona har fått en ny vändning.

En av de misstänkta männen har erkänt att han slagit ihjäl offret med en skiftnyckel – och den andra att han styckat kroppen i badrummet, enligt SVT Nyheter Blekinge.

– Det var bara jag som klarade det, har 23-åringen sagt i förhör, enligt SVT.

Utredningen har visat att männen förberedde sig noga. De inhandlade bland annat svart eltejp, desinfektionsmedel och plastsäckar – och googlade efter tips på ”hur man har ihjäl en människa och kommer undan med det”, enligt SVT:s uppgifter.


Hovet tassar på tå inför begravningen

När prins Philip förs till den sista vilan kommer prinsbröderna Harry och William inte att varken gå eller sitta bredvid varandra.

Relationen mellan dem uppges ha varit skakig, efter Harrys och Meghans bombnedslag till intervju med Oprah Winfrey.

Inom hovet tvingas anställda tassa på tå kring prinsbröderna.

– Men det har gjort alla dubbelt nervösa för att säga någonting som kan förstås som en kritik av den andra sidan. Det har varit ett minfält, uppger en källa för Daily Mail.


TV: Iva i Stockholm mer pressad nu än tidigare under pandemin

Johan Bratt: ”Det oroar oss”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.