MORGONENS NYHETER: Gängmannens raseri när flickvännen gjorde slut • GPS-sändare avslöjar skyddade adresser • En till sjukhus efter krock med lastbil

Följ senaste nytt i Expressen TV.

När den gängkriminella mannens flickvän gjorde slut löpte han amok i hennes lägenhet – nu döms han för grov skadegörelse, stöld och vapenbrott.

■■■

Kvinnor med skyddade uppgifter röjs av Skatteverkets posttjänst.

■■■

En till sjukhus efter krock mellan lastbil och personbil – bilens tak behövde klippas upp.

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter. 

Det var en tidig morgon i januari som polisen drabbade samman med en man i Stockholm som viftade omkring med två pistoler utanför ett studentboende. Polisen förstod snabbt att den 25-årige mannen hade ”tydliga kopplingar till kriminella nätverk”.

Under de vidare undersökningarna kom polisen också i kontakt med 25-åringens exflickvän som berättade om en incident när hon gjorde slut med mannen. Hans reaktion var våldsam.

Han slog sönder hennes tv, spräckte hennes smoothie-maskin, skar sönder hennes soffa och hällde ut hennes skönhetsprodukter.

Mannen dömdes för grovt vapenbrott, ringa narkotikabrott, stöld och grov skadegörelse. En dom som sedan kom att fastställas av hovrätten. Mannen är tidigare dömd för att ha misshandlat exflickvännen.

Kvinnor med skyddade uppgifter röjs av Skatteverket

Skatteverket tillhandahåller posttjänst för personer med skyddad adress. Ett system som kan utnyttjas av den som söker att identifiera den med hemliga uppgifter. Sveriges Radios ”Kaliber” har granskat systemet och kunde i sitt stresstest skicka tre brev med gps-sändare till kvinnor med skyddade uppgifter – en granskning som skett i samråd med berörda kvinnor.

I praktiken är de kvinnornas adresser således röjda.

Skatteverkets försvar är lagen om brevhemlighet, där de menar att de inte får öppna paket och brev utan lov. Men förklaringen möts av kritik.

En till sjukhus efter krock med lastbil

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till väg 27 i Svenljunga runt 06.00 på måndagsmorgonen efter en olycka mellan en lastbil och personbil. 

Kollisionen skedde i en rondell. 

– Personbilen krockade med lastbilsekipaget mellan dragbil och släp, säger Bo Sandström, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänst.

Räddningstjänst klippte upp personbilen och föraren fick föras med ambulans till sjukhus. 

Framkomligheten på platsen påverkas under arbetet. 

Ulf Kristersson om att kallas ”blåbrun”

M-ledaren Ulf Kristersson i SVT Agenda.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.