Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Morgonens nyheter fredag 31 mars

Trumps ilska – åtalad i natt

Donald Trump åtalas för att ha betalat tystnadspengar. Fallet är historiskt, det är första gången någonsin som en ex-president åtalas för brott.

Enligt hans egen advokat väntas det röra sig om 34 åtalspunkter.

Trump själv reagerade med ilska. I en intervju med ABC News säger Trump att åtalet är ”en attack mot landet” och att det är politiskt drivet.

– De försöker påverka ett val, säger Trump och anspelar på sin kandidatur till presidentvalet 2024.

Flera av Trumps partikolleger reagerar också starkt på beskedet. ”En skandal”, menar hans forna vicepresident Mike Pence och kallar fallet för ”inget annat än ett politiskt åtal”.

Paltrows ord till 76-åringen – efter vinsten

Gwyneth Paltrow får rätt i fallet där hon anklagas för att ha orsakat en kollision med en 76-årig man i en skidbacke. Det var Terry Sanderson som drog filmstjärnan inför rätta och olyckan inträffade i Park City, Utah, år 2016.

Efter åtta dagars förhandling ger nu juryn Gwyneth Paltrow rätt.

– Jag är nöjd med utfallet. Jag uppskattar domarens och juryns hårda arbete och tackar dem för deras taktfulla hantering av fallet, sa hon efter beskedet enligt NBC.

Hon bytte också några ord med Terry Sanderson.

– Jag önskar dig allt gott, sa hon enligt Daily Mail – på vilket 76-åringen uppges ha svarat ”tack, kära du”.

Hotade leoparden fick tvillingar

Amurleoparden är världens mest hotade kattdjur och det finns mindre än 100 individer kvar i vilt tillstånd där de lever i Asien. Men nu kommer ett glatt besked från San Diego Zoo, där leoparden Satka nyligen fött tvillingar.

Ingen kan ge Satka på pälsen när det gäller hennes moderliga plikter”, vitsar San Diego Zoo till det och fortsätter skojandet med att beskriva ungarna som ”en fan-tass-tiskt gullig duo”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.