Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är morgonens nyheter

Försvarsmaktens jakt för att få svar om försvunna elitsoldaten Deniz, 31.

■■■

Experter: Stäng ner Sverige – för att att stoppa vågen. 

■■■

Trumps löfte: ”Vi ses om fyra år”

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter.

Försvarsmakten söker efter Deniz, 31

Överste Patrik Gardesten är chef för Amfibieregementet, dit Deniz Arda tillhör. Han säger i ett uttalande att Försvarsmakten nu avsatt all ledig tid till att leta efter kollegan.

– Den starka gemenskap och beslutsamhet som finns för att hitta Deniz, såväl inom organisationen som hos allmänhet och olika frivilligorganisationer, är oerhört engagerande och berör, säger han och fortsätter:

– Sökandet fortsätter genom polis, frivilligorganisationer, vänner och kolleger. Våra tankar går oavkortat till Deniz familj och nära anhöriga som just nu tvingas leva i en fruktansvärd ovisshet över vad som kan ha hänt.

Polisen har inlett en förundersökning om människorov och arbetar på flera sätt för att karlägga Deniz Arda.


Experter: Stäng ner Sverige

Covidsjuka fortsätter att fylla Sveriges sjukhus och iva-platser. Nu höjs flera röster för ytterligare skärpta restriktioner.

Virologen Fredrik Elgh, professor vid Umeå universitet, har länge krävt hårdare restriktioner. 

Han anser att utvecklingen är oroväckande, och att Folkhälsomyndigheten skyndsamt måste komma med ytterligare åtgärder för att begränsa smittspridningen.

Virusprofessorn får medhåll från Andreas Fischer, ordförande för Sjukhusläkarna i Stockholm som också vill se skärpta restriktioner nu. 

– Har man en simulering som visar toppen av smitta sker under julafton cirka, då måste man agera.


Trumps löfte: ”Ses om fyra år” 

Donald Trump har för första gången hintat öppet om att han kommer att ställa upp i presidentvalet 2024.

– Det har varit fyra fantastiska år. Vi hoppas det blir fyra år till. Annars ses vi om fyra år, sade Trump på en julfest i Vita huset enligt Politico.

Kommentaren möttes av jubel av personerna som närvarade vid festen.

Joe Biden säkrade i presidentvalet 306 elektorer mot Trumps 232. Det krävs 270 elektorer för att vinna valet. Den 14 december sammanträder elektorskollegiet för att formellt välja en president. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.