Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MORGONENS NYHETER: Första dödsfallet utanför Kina efter viruset • V ökar i mätning – efter offensiven mot Löfven • Kvinna allvarligt skadad efter smitningsolycka

Senaste nytt från Expressen TV.

En coronasmittad man i Filippinerna har avlidit. Det är det första dödsfallet utanför Kina.

■■■

Vänsterpartiet gör sin högsta notering någonsin i Svensk Väljaropinion, som är en sammanvägning av flera opinionsmätningar som Kantar Sifo gör för Ekot.

■■■

En kvinna hittades svårt skadad i Stockholm på söndagsmorgonen efter en misstänkt smitningsolycka. 

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter. 

Första dödsfallet i coronaviruset utanför Kina

Det första dödsfallet i nya coronaviruset utanför Kina har bekräftats. Det är filippinska myndigheter som meddelar att en 44-årig man dött i landet, rapporterar flera internationella medier, bland annat CNN. Mannen besökte Wuhan, epicentret av smittan, tidigare i januari och anlände till Filippinerna den 21 januari, efter att ha rest via Hong Kong. 

Samtidigt har totalt nu över 300 personer dött, rapporterar South China Morning Post.

Sjöstedt ökar – efter offensiven mot Löfven

Jonas Sjöstedts offensiv ser ut att varit en framgång för partiet. Vänsterpartiet gör sin högsta notering någonsin i Svensk Väljaropinion, som är en sammanvägning av flera opinionsmätningar som Kantar Sifo gör för Ekot.

– Vänsterpartiet har visat att vi både klarar av att samarbeta med regeringar och att vi kan vara ett oppositionsparti som kan få till verkliga effekter, säger Aron Etzler, partisekreterare för V. 

Samtidigt fortsätter S att tappa och noterar nu sin lägsta siffra någonsin i mätningen.

Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt.
Foto: PATRIK ÖSTERBERG/TT / PATRIK ÖSTERBERG TT NYHETSBYRÅN

Kvinna allvarligt skadad efter misstänkt smitningsolycka

En kvinna hittades svårt skadad i Stockholm på söndagsmorgonen.

Polisen misstänker att det rör sig om en smitningsolycka, uppger Aftonbladet.

Det var vid 4-tiden på söndagsmorgonen som förbipasserande såg en person ligga skadad på en gata i Västberga, Stockholm, gatan, uppger Aftonbladet.

Polisen larmades och man misstänker att personen har blivit påkörd. Enligt uppgifter till Aftonbladet är det en kvinna i 50-årsåldern.

– Det är en allvarlig olycka, säger Sylvia Odin, vakthavande befäl vid polisen i Stockholm. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.