Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MORGONENS NYHETER: Flygplanskrasch över Antarktis • Två poliser till sjukhus – kraschade in i träd • Australisk familj saknas efter vulkanutbrottet

Expressen TV sänder direkt.

Ett militärflygplan från Chile på väg till Antarktis har kraschat. 38 personer fanns ombord – och man letar efter överlevande.

■■■

Två poliser har kört in i ett träd i Trelleborg – båda har förts till sjukhus.

■■■

En australisk familj finns bland de som saknas, och befaras ha dött, efter vulkanutbrottet på White Island. Samtidigt utreder polisen brott efter katastrofen.

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter.

Chilenskt plan till Antarktis saknas

Ett chilenskt militärplan med 38 passagerare har kraschat.

Enligt Washington Post ska chilenska flygvapnet bekräftat att man förlorat kontakt med planet innan kunde konstateras havererat. 

Man letar nu efter överlevande.  

Poliser till sjukhus – kraschade in i träd

Det var i samband med en uttryckning som en polisbil körde av vägen och in i ett träd norr om Trelleborg. 

Två poliser ska ha körts till sjukhus med nacksmärtor.  

– Man har klagat på nacksmärtor men det är framför allt en rutinkontroll, säger Conny Strömberg, vakthavande befäl vid polisen. 

Anthony och Kristine Langford befaras ha dött i vulkanutbrottet.Foto: FACEBOOK

Familjen befaras död: ”Gör allt vi kan för att komma till ön”

Den lokala polisen befarar att 13 personer avlidit i vulkanutbrottet i norra Nya Zeeland. 

En brottsutredning har inletts för att undersöka omständigheterna kring katastrofen – samtidigt som namn och nationaliteter på offren börjat offentliggöras. 

Bland de saknade som tros ha blivit kvar på ön finns en familj på fyra personer namngiven i nyzeeländsk press. Det rör sig om australiska paret Anthony och Kristine Langford och deras tonårsbarn Jesse och Winona. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.