Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är morgonens nyheter

Senaste nytt.

Flera personer hamnade i bråk efter ett mord i Kungsängen norr om Stockholm.

■■■

En minderårig flicka har våldtagits grovt vid en lekplats i Eslöv.

■■■

Dawit Isaak har nu varit inlåst i 7000 dagar i Eritrea. 

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter.

En person död efter skottlossning

Det var vid 23.10-tiden på lördagskvällen som polisen fick larm om smällar i Kungsängen, norr om Stockholm.

Utomhus, på en gräsmatta anträffades en skottskadad person. Han avled på platsen. Anhöriga har underrättats.

Enligt uppgifter från platsen var det under natten stökigt vid avspärrningarna. Flera personer har hamnat i bråk med polisen som har tvingats trycka tillbaka folk. Stämningen beskrivs som kaosartad.

– Det fanns ett läge då det var många människor, med mycket känslor, på plats. Men det lugnade ner sig och är lugnt i nuläget, sa Carina Skagerlind, presstalesperson vid polisregion Stockholm på lördagskvällen.


Misstänkt grov våldtäkt i Eslöv

Det var vid 21.40 på lördagskvällen som polisen fick ett larm om en våldtäkt i Eslöv i Skåne. Den ska ha skett vid en lekplats under kvällen och offret är, enligt Sydsvenskan, en minderårig flicka. 

Polisen har under kvällen och natten inlett en förundersökning om  grov våldtäkt. 

Ingen person har frihetsberövats, men polisen har säkrat spår på platsen. Under natten sattes avspärrningar upp och polisen hade även spermahundar och tekniker på plats. 

Det finns inga uppgifter om kvinnans skadeläge.


Dawit Isaak har varit inlåst i 7000 dagar

Sedan Dawit Isaak greps i Eritreas huvudstad Asmara den 23 september 2001 har nio svenska utrikesministrar haft ansvaret för regeringens hittills misslyckade försök att få honom fri.

Under snart två årtionden i fångenskap har Sveriges representanter konsekvent nekats tillträde till den svenske medborgaren Dawit Isaak. Ingen utomstående har fått träffa honom och kunnat bekräfta att han lever eller redogöra för hur han mår. Det är osäkert om Dawit Isaak ens fått veta vad han är anklagad för. Han har inte fått en chans att försvara sig och han har inte ställts inför rätta.

Nu har han varit inlåst i 7000 dagar – Expressen redogör vad som gjorts och inte gjorts för att få honom fri. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.