Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här är morgonens nyheter

Vita husets smittskyddsexpert Anthony Fauci tror inte att smittan kommer att försvinna i första taget – och varnar för att det kan bli ”våg på våg”.

■■■

En person är gripen efter att det brunnit i Gylle skola i Borlänge. Nu utreds mordbrand.

■■■

Joe Biden halkade och skadade vristen – och Trump önskar lycka till.

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter.

Faucis varning efter skenande smittan

Coronafallen fortsätter att öka i USA, och enligt smittskyddsdirektören Dr. Anthony Fauci finns det ingenting som säger att det ”plötsligt kommer att vända”.

– Det är tydligt att vi de kommande veckorna kommer ha mer av samma sak. Och om kanske två eller tre veckor... vi kan få en våg på våg, säger han i ABC:s ”This Week”, rapporterar AP. 

I fredags upptäcktes ytterligare 200 000 fall och blev därmed den dag med flest antal nya coronasmittade. 266 873 har dött med corona i USA.

Anthony Fauci konstaterar att rekommendationer om social distansering inte kommer att släppas före jul. Däremot kan USA släppa tillbaka barn och ungdomar till sina skolor. Fauci hävdar att smittan ”bland barn och från barn inte är särskilt stor”.

– Så låt oss försöka få tillbaka barnen, men låt oss försöka hålla fast vid saker som mildrar (spridningen) och få bort det som driver på den samhällsspridning vi vill undvika. 

LÄS MER: Faucis varning: ”Våg på väg”

Mordbrand utreds på Borlängeskola

En person är frihetsberövad och polisen har inlett en förundersökning om grov mordbrand, efter det att en brand bröt ut på Gylle skola i Borlänge under söndagskvällen, rapporterar TT.

Larmet inkom runt 20.15 och när räddningstjänsten anlände brann en av längorna på skolan.

Vid 22-tiden var branden släckt och polisen har nu inlett en förundersökning avseende grov mordbrand.

– Vi har hittat tecken på att den var anlagd och vi har en person frihetsberövad, sen kan jag inte ge fler detaljer. Men utredningsläget ser gott ut, så mycket kan jag säga, säger Mathilda Borgström, vakthavande befäl vid polisregion Bergslagen.

LÄS MER: Misstänkt grov mordbrand i Borlänge

Biden skadade vristen under hundlek

USA:s blivande president Joe Biden, 78, har halkat och vrickat vristen. 

Olyckan skedde när han lekte med en av sina schäferhundar, Major, berättade hans stab i ett pressmeddelande under söndagskvällen. 

Bilder visar hur en bepansrat fordon eskorterat av en bilkaravan för Joe Biden till läkare. 

”Under lördagen den 28 november snubblade den framröstade presidenten Joe Biden när han lekte med sin hund Major, och vrickade sin vrist. Som en försiktighetsåtgärd kommer han under eftermiddagen att undersökas av en ortoped”, lyder meddelandet.

– Krya på dig, skriver Donald Trump på Twitter.

Joe Biden fördes enligt nyhetsbyrån AP till en ortopedspecialist i delstaten Delaware, där paret Biden är bosatta i staden Wilmington.

LÄS MER: Joe Biden halkade under hundpromenad

Se också: 

Joe Biden vrickade foten och fick en fraktur när han lekte med en av sina hundar.
Anthony Fauci säger att USA bör stänga barer, men hålla skolor öppna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.