Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MORGONENS NYHETER: Kvinna misstänkt mördad i Danderyd • Nödläge i Australien: ”För sent att fly bränderna” • Varningssignaler i Tel Aviv efter raketvapen

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV

Polisen larmades till en bostad i Danderyd efter ett befarat hjärtstopp.På plats kunde polisen konstatera att kvinnan var död – och nu utreder de mord.

■■■

Skogsbränderna i Australien har fått ny fart och sprider sig i en rasande takt. Under tisdagsmorgonen har tio av bränderna uppgraderats till den högsta varningsnivån – nödläge. 

■■■

En palestinsk jihadistledare har dödats i en oväntad attack från Israel i Gaza, skriver New York Times. En palestinsk jihadistledare har dödats i en oväntad attack från Israel i Gaza, skriver New York Times.

Nu har militanter svarat – genom att avfyra raketvapen mot Israel.

Den israeliska armén säger att man förväntar sig flera dagar med strider i det kontroversiella området.Nu har militanter svarat – genom att avfyra raketvapen mot Israel.

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter.

En gripen efter misstänkt kvinnomord

Vid 21-tiden på måndagskvällen fick polisen larmet om ett befarat hjärtstopp i Danderyd.

Den berörda kvinnan konstaterades kort senare vara avliden. Enligt polisen rör det sig om en kvinna i medelålder.

– Initialt var det ett larm om ett befarat hjärtstopp. Ganska snart kom beskedet att den här kvinnan hade avlidit och sedan kan man inte utesluta brott och därför inleder man förundersökning om mord, säger Anna Westberg vid Stockholmspolisen.

En person som befann sig på platsen har gripits.

Nödläge i de australiska skogsbränderna

De enorma bränderna i Australien förvärras i snabb takt. De katastrofala väderförhållandena, som räddningstjänsten varnade för på måndagen, har kommit med extrema temperaturer och kraftiga vindar. Försvaret har satt in flera helikoptrar för att hjälpa räddningstjänsten att spana och att förflytta brandmän, samtidigt som de förbereder sig på att hjälpa människor att evakuera. 

– Det värsta är inte här ännu, vi har en lång natt framför oss, säger brandchefen Shane Fitzsimmons på en pressträff.

Elva av de 71 aktiva skogsbränderna uppgraderades på tisdagsmorgonen till den högsta varningsnivån, nödläge. 40 beräknas vara utom kontroll. 

Palestinsk islamistledare dödad – svaret: Raketvapen mot Israel

En palestinsk jihadistledare har dödats i en oväntad attack från Israel i Gaza, skriver New York Times.

Nu har militanter svarat – genom att avfyra raketvapen mot Israel.

Den israeliska armén säger att man förväntar sig flera dagar med strider i det kontroversiella området.

Samtidigt ljuder varningssignaler i Tel Aviv.