Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MORGONENS NYHETER: Elvis barnbarn har dött • Spårvagnsförare hittade skadad man • Amnesty: 3 000 vårdarbetare kan ha dött till följd av corona

Elvis barnbarn Benjamin Keough, 27, har dött.

■■■

Minst 3 000 arbetare inom sjukvården har dött runtom i världen till följd av coronaviruset, enligt en ny rapport från Amnesty.

■■■

En spårvagnsförare i Göteborg hittade en misshandlad man i vagnen när han skulle börja jobba.

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter.

Elvis barnbarn har dött

Elvis barnbarn Benjamin Keough, 27, hittades död i Calabasas i Kalifornien under söndagen, skriver TMZ

Benjamin Keough var son till Lisa Marie Presley och musikern Danny Keough. Hans morfar var Elvis Presley. Enligt både tidningen Daily Mail och TMZ ska Benjamin Keough ha begått självmord. 

Roger Widynowsk, manager till Lisa Marie, skriver i ett uttalande till TMZ att mamman är fullständigt förkrossad men att hon försöker vara stark inför sina 11-åriga tvillingars skull och dotter Riley. 

Lisa Marie Presley säger i uttalandet att hon avgudade Benjamin och att han var hennes livs kärlek.

HELA ARTIKELN: Elvis barnbarn Benjamin Keough är död

Amnestys larm: Vårdpersonal har dött

Tusentals läkare, sjuksköterskor och andra arbetare inom vården har avlidit efter att de smittats med coronaviruset, enligt en rapport från Amnesty International.

Det finns ingen officiell statistik, men enligt sammanställningen från Amnesty rör det sig om minst 3 000 personer. Siffran kan vara betydligt högre.

I nästan alla av de 63 länder som Amnesty har undersökt har sjukvårdspersonal rapporterat brister på skyddsutrustning och i 31 av länderna har det lett till olika former av protester.

Nu varnar organisationen för att kritiska sjukvårdare utsätts för bestraffningar, bland annat i Ryssland och Egypten.

”Det är särskilt stötande att se att en del länder straffar arbetare som uttrycker oro för arbetsförhållanden som kan hota deras liv”, säger Sanhita Ambast, researcher på Amnesty.

HELA ARTIKELN: Minst 3 000 sjukvårdare döda av corona

Hittade misshandlad man i spårvagn

En spårvagnsförare som började sin arbetsdag med att köra ut en vagn hittade en misshandlad man liggandes i vagnen. Mannen, som är i 40-årsåldern, har förts till sjukhus med huvudskador på måndagsmorgonen.

– Om han har legat där hela natten eller krupit dit på morgonen vet vi inte, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst.

Ambulans och polis larmades till platsen strax efter klockan 04.30.

– Han uppger att han blivit slagen med kofot, eller liknande. Han är förd till sjukhus med ambulans med skador i huvudet, säger Lippens.

HELA ARTIKELN: Spårvagnsförare hittade misshandlad man

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.