Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MORGONENS NYHETER: Man svårt misshandlad och bortförd i Göteborg • Explosion i Stockholm – bilar i brand • Trump backar när Erdogan vill attackera Syrien

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV

En man blev svårt misshandlad av flera personer och bortförd i en bil i Göteborg under natten.

■■■

Ett tjugotal bilar har brunnit och något har detonerat vid en frisörsalong i Märsta under natten till måndag. 

■■■

Erdogan vill attackera ett område i norra Syrien – trots överenskommelsen med USA. Nu svarar Trumps regering på hotet: USA kommer inte ”stötta eller vara involverade i en sådan operation”.

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter.

Man svårt misshandlad och bortförd

En man blev svårt misshandlad av flera personer och bortförd i en bil i Göteborg. Polisen fick larmet vid 02.20.

– Det är vittne som ser ett slagsmål utanför fönstret och att en person släpas in i en bil, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Den bortförda mannen hittades senare i en bil. Polisen genomförde en spaningsinsats och två män kunde sedan gripas misstänkta för grov misshandel och olaga frihetsberövande.

Den bortförde mannen fördes till sjukhus med okända skador.

– Han var talbar i alla fall, säger Peter Adlersson.

Ett tjugotal bilar har brunnit under natten. Foto: Privat

Detonation vid frisersalong – flera bilar i brand

Det var klockan 01.49 som polisen fick flera larm om en kraftig smäll i Märsta. När man kom fram till platsen kunde man konstatera att någonting detonerat i anslutning till en frisörsalong. 

Polis och räddningstjänst hade tidigare under kvällen befunnit sig på plats i området då flera bilar börjat brinna i centrala Märsta, Tingvalla och Valsta. 

Sammanlagt har omkring tjugo bilar brunnit på de tre platserna – nästan samtliga är helt utbrända. 

Polisen har nu spärrat av området kring frisörsalongen och har upprättat en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse.

– Vi har även kallat in Nationella bombgruppen som kommer att åka dit för att göra en undersökning, säger Sylvia Oldin, vakthavande befäl vid polisen. 

Ingen har rapporterats skadad i samband med nattens händelser. Inte heller finns någon frihetsberövad eller misstänkt i samband med detonationen eller bilbränderna. 

USA:s president Donald Trump ska möta sin turkiske motsvarighet, Recep Tayyip Erdogan, i Washington nästa månad. Foto: TATYANA ZENKOVICH / AP TT NYHETSBYRÅN

Trump möter Erdogan – efter hotet 

Den turkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan har hotat att återigen attackera norra Syrien – trots överenskommelsen med USA.

Vita husets talesperson Stephanie Grisham säger att USA inte kommer att ”stötta eller vara involverade i en sådan operation”. Hon säger också att de inte längre ”kommer att finnas i det direkta området”.

Nu väntar ytterligare förhandlingar mellan länderna, skriver nyhetsbyrån AFP.

Området Erdogan syftar till att attackera ligger öster om floden Eufrat i norra Syrien. Platsen kontrolleras av den USA-understödda SDF-milisen, som leds av den kurdstyrda YPG-milisen.

USA är i och med Nato-samarbetet allierade med Turkiet. Samtidigt sätter man högt värde på SDF:s närvaro i området då man tror att de förhindrar islamistiska terrorgrupper att växa sig starka. 

Turkiet räknar dock YPG, och därmed SDF, som en del av den, av Turkiet, terrorstämplade grupperingen PKK.

Enligt AFP ska Trump nu bjudit över Erdogan för ytterligare förhandlingar om en så kallad säkerhetszon – i ett försök att stoppa Erdogans attack. Mötet ska hållas i Washington under nästa månad skriver nyhetsbyrån.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.