Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MORGONENS NYHETER: Demokraterna tar sista platsen i senaten • Flera olyckor i morgontrafiken i Västsverige • ”Thyra” blev bältad och tvångsmatad

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV

Demokraternas majoritet i USA:s senat blir något säkrare, med 51-49. Georgias sittande senator, demokraten Raphael Warnock vinner över den tidigare amerikansk fotbollsspelaren Herschel Walker i mellanårsvalet.

■■■

Flera trafikolyckor har inträffat i morgontrafiken i Västsverige. Vintervädret har dragit in över landet – nu varnar räddningstjänsten.

■■■

”Thyra” var under sin barndom inlagt för svår anorexi. Nu berättar hon i SVT:s ”Uppdrag granskning” om hur hon blev både fastbunden och tvångsmatad under sin tid på barnpsykiatrin.

■■■

Här är morgonens nyheter.

Demokraterna tar sista senat

Demokraternas majoritet i USA:s senat har blivit ännu säkrare. Raphael Warnock vinst gjorde att demokraterna nu har 51 av de 100 platserna. 

Detta gör det lättare för demokraterna att driva igenom utnämningar för bland annat federala domare och eventuella domare i högsta domstolen. Den tidigare helt jämna fördelningen gjorde det lättare för republikanerna att förhala processer. 

Flera olyckor i morgontrafiken i Västsverige

Vintervädret ställer till det i morgontrafiken i Västsverige. 

Räddningstjänsten uppmanar nu till försiktighet ute på vägarna.

– Det är inte så mycket snö men ganska halt på sina ställen vilket kan vara besvärligt, säger Patrik Hedlund, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.


”Thyra” blev bältad och tvångsmatad

Inlagd för svår anorexi – berättar i SVT: ”Fruktansvärt – glömmer aldrig”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.