Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MORGONENS NYHETER: Bomb sprängd vid fastighet i Malmö – för andra gången • Majoritet av V-distrikt vill se C-samarbete • Skott avlossade på studentfest

Följ senaste nytt i Expressen TV.

En bomb exploderade under torsdagsnatten vid en fastighet i Malmö, ingen person ska ha kommit till skada.

■■■

Elva av Vänsterpartiets distrikt kan sitta i en regering med Centerpartiet, det visar en enkät som SVT Nyheter gjort.

■■■

Tre skott ska ha avlossats in i en lokal efter ett bråk vid en studentfest i Åkarp under natten till torsdagen.

■■■

Expressen ger dig morgonens nyheter.

Bomb sprängd vid fastighet i Malmö – för andra gången

En bomb exploderade vid ett flerfamiljshus i Lindesborg i Malmö under natten till torsdagen. Bomben ska ha krossat fönster på en fastighet men men ingen person ska ha kommit till skada. Polisen har gripit två personer.

– Det ringer in en person som ser några andra personer som ser ut att tända på en bomb. Vi skickade dit patruller som kunde gripa två personer som stämde in på signalementet, säger Andreas Hulting, inre befäl vid Skånepolisen. 

– Samtidigt som personerna grips detonerar bomben.

Förra veckan inträffade en liknande detonation i samma fastighet och polisen utreder samband mellan de två händelserna.

Polisen utreder koppling till tidigare detonation vid samma fastighet.

Majoritet av V-distrikt vill se C-samarbete

Elva av Vänsterpartiets 25 distrikt kan sitta i en regering med Centerpartiet och 15 kan tänka sig att samarbete med en regering där Centerpartiet ingår. Det visar en enkät som SVT Nyheter har gjort.

– Det kommer att vara en utmaning att komma överens, men det behöver inte vara omöjligt om viljan finns, exempelvis när man ser vad alternativet blir, säger Christina Hedin, gruppledare i Östersunds kommun och distriktsordförande i Jämtland, till SVT.

Samtidigt säger Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar till Dagens Nyheter att man står långt ifrån varandra

Skott avlossade vid studentfest

Under natten till torsdagen inträffande en skottlossning efter ett bråk på en studentfest i Åkarp. Någon sköt in genom ett fönster på en sidolokal till den stora festlokalen.

– Det har varit någon form av bråk i lokalen och förmodligen har någon lämnat och hämtat ett vapen, för att sedan skjuta vid lokalen, säger Andreas Hulting, inre befäl vid Skånepolisen.

Minst tre skott ska ha avlossats men ingen person ska ha kommit till skada. Tre personer har enligt polisen hämtats in till förhör, men ingen har gripits.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.