Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

MORGONENS NYHETER: Bilist körde på kvinna – med flit • Greta inleder sin resa över Atlanten • Trumps misstankar efter Epsteins död

En man i Falkenberg misstänks för att ha kört på en kvinnlig bekant med flit. Kvinnan skadades i attacken och mannen greps under natten.

■■■

I dag inleder 16-åriga Greta Thunberg sin resa över Atlanten. Klimataktivisten seglar från engelska Plymouth till New York.

■■■

USA:s president Donald Trump eldar på konspirationsteorin om att Bill Clinton kan ha något att göra med sexbrottsanklagade Jeffrey Epsteins död.

■■■

 

Expressen ger dig morgonens nyheter.

Påverkad bilist körde på kvinna – med flit

Polisen larmades till Sjöinge i Falkenbergs kommun vid 00.12 på tisdagsnatten. En kvinna hade då blivit påkörd av en bil och fick föras till sjukhus med en eventuell fraktur i benet.

En man greps, misstänkt för att ha kört på kvinnan med flit.

– Det tog inte låg tid att hitta honom och bilen i närområdet, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Mannen misstänks nu för grov misshandel och för att ha kört bilen påverkad.

Greta Thunberg inleder sin resa över Atlanten

Efter ett år av sittstrejker i Stockholm tar Greta Thunberg, 16, sin klimatkamp över Atlanten.

På onsdagen – från engelska Plymouth – startar vad som förväntas bli en tuff seglats utan stopp till New York.

– Jag kommer antagligen att känna mig lite sjösjuk. Och det blir inte bekvämt, men det kan jag leva med, säger den svenska klimataktivisten till brittiska BBC.

När Greta Thunberg väl tagit sig över Atlanten, seglatsen ska ta två veckor, väntar två klimatmöten – i Nord- och Sydamerika.

Greta Thunberg inleder sin långa resa till USA.Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH / AP TT NYHETSBYRÅN

Trump misstänkliggör Bill Clinton – efter Epsteins död

Den sexbrottsanklagade miljardären Jeffrey Epstein hittades död i häktet, i lördags.

På sociala medier har en konspirationsteori florerat att USA:s tidigare president Bill Clinton – som tidigare varit vän med miljardären – kan ha något att göra med Epsteins död. 

Någon som spritt på dessa rykten är landets nuvarande president Donald Trump, som själv har umgåtts i samma kretsar.

– Frågan ni måste ställa är: ”Åkte Bill Clinton till ön?”, säger Trump enligt CNN, och syftar på Epsteins privata ö i Karibien som pekas ut som en central del av utredningen mot miljardären.

Donald Trump har misstankar efter Jeffrey Epsteins död.Foto: SUSAN WALSH / AP TT NYHETSBYRÅN

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.